Een Amerikaanse breakfast diner in Rotterdam: By Jarmusch

4 augustus 2017 door

Neem plaats op een van de hoge barkrukken aan de ronde bar of in een van de ruime booths, bestel de hele dag door ontbijt en laat je filterkoffie bijschenken. Het kan bij breakfast diner By Jarmusch aan de Goudsesingel.

American diner

In juli 2017 heeft By Jarmusch hier ook zijn deuren – in stijl – geopend, geïnspireerd door het Amerikaanse ‘diner’ principe. Typisch voor een diner is dat je van alles kunt bestellen. De verscheidenheid van Europeanen in Amerika zorgt in Amerikaanse diners voor een mix van alles. Ook bij By Jarmusch is het mogelijk om de hele dag pancakes, hamburgers en sandwiches te bestellen.

Jarmusch?

By Jarmusch wordt gekenmerkt door een typische jaren 50 stijl. Wij nemen plaats in een van de bordeaux rode banken en hebben even het gevoel dat we in een Amerikaanse film spelen. De naam By Jarmusch verwijst naar regisseur Jim Jarmusch van de film ‘Coffee and Cigarettes’, verschillende korte filmpjes met als rode draad koffiedrinkende- en rokende mensen. Check ook even de grote muurschildering die verwijst naar de Amerikaanse koffiecultuur uit de film van Jarmusch. Behalve de sigaretten dan…(lang leve het rookverbod in de horeca)!

Lekker blijven hangen

Wij bestellen sandwiches en pancakes en drinken filterkoffie. Het voelt gastvrij, dit is een plek waar je lekker blijft hangen. Het Hoogkwartier, waar de Goudsesingel onderdeel van uitmaakt, is upcoming. In aanloop naar het centrum is het de moeite waard om even een koffie te doen bij By Jarmusch. Met ontbijt uiteraard, de belangrijkste maaltijd van de dag, de hele dag door!

Geschreven door Emma en Maaike. De foto’s zijn gemaakt door Iris de Jong.

Op bezoek by By Jarmusch

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike