8x foodhotspot in Rotterdam

4 januari 2016 door Chick Love Food

Laatst was ik met m’n vriend een dagje aan het shoppen in Rotterdam. Tegen lunchtijd wilden we even echt leuk ergens eten. We keken elkaar aan, oké uhm waar?? En dat is echt schandalig. Want lees, ik heb in Rotterdam samengewoond met Nina!! En mijn vriend heeft er ook een tijd gewoond. En dat terwijl Rotterdam is uitgeroepen door Lonely Planet tot een van de top 10 steden om te bezoeken en 010 echt zó leuk is qua food. Tijd dus voor een lijstje met 010 foodie hotspots!

1. La Vita è Bella

Ge-luk-kig kwam er op tijd bij mij La Vita è Bella naar boven. Op de dag dat Marcel zijn sleutels van z’n huis moest inleveren, ontdekten we deze tent. Great. Nu we net in Den Haag gaan wonen zeiden we. Want dit is me toch een pareltje. Een ieniemienie winkeltje met maar een paar tafels en gelukkig een groot afhaalmenu. Dit winkeltje ademt Italië.  Zo eet je hier echt gruwelijk lekkere broodjes, denk aan gegrilde aubergine, mozzarella, voor je neus afgeschaafde Parmezaan en zongedroogde tomaten. Yum!

2. Hopper Noord
Hopper Noord is het zusje van Hopper (dat zit in het centrum) en zit op de Zwaanshals in Rotterdam-Noord. In dit urban koffietentje is het super goed vertoeven met je laptop. Hier maken ze zelf al hun gebak (zie openingsfoto artikel) en (desem)broodjes in een vloeroven, en ze hebben ook een gigantische koffiebrander (Giesen) achter in de tent staan, waar ze hun eigen koffie branden die je uiteraard ook kunt kopen.

3. SUGO
Zin in pizza maar geen beste keuzemaker? Bij SUGO hoef je niet te kiezen. Hier kun je namelijk pizzastukken kopen. Zo kun je van elke soort wat proeven. Ze zijn allemaal even lekker, met bij mij een lichte voorkeur voor de gegrilde groenten.

4. Ter Marsch & Co.

Deze tent zit op de Witte de Withstraat en heeft de ‘beste burger van Nederland 2015′ genaamd de Burgeresse. Het vlees is van super goede kwaliteit en je krijgt er yummy frietjes met truffelmayo bij!

5. Lof der Zoetheid 
Dit tentje vind je aan het Noordplein. Het is een schattig winkeltje waar ontbijt, lunch en “zoete zaken” worden geserveerd. Vooral die laatste hapjes zijn een genot om naar te kijken (er wordt zichtbaar hard gewerkt in de keuken) en nóg lekkerder om te eten. Je kunt er ook terecht voor een heerlijke high tea en als je wilt, stellen de dames van Lof der Zoetheid samen met jou een diner samen.

6. Markthal

Uiteraard, want ja het is een giga open deur. Maar hij mag niet ontbreken in dit rijtje lijkt mij. In de Rotterdamse Markthal vind je allemaal leuke tentjes waar je van alles kunt proeven en kunt kopen. Heer-lijk. En vooral leuk: er zit nu ook een Jamie’s Italian!

7. Hamburg
Hamburg zit letterlijk 10 meter van Ter Marsch af en dit is ook een hamburgertent. De hamburgers hier zijn lekker ( en groot!), maar de hele sfeer daar doet ‘t m vooral. De koks die achter een giga grillplaat hamburgers staan te bakken, zijn allemaal ‘Schorum’-achtige mannen, dus met baard en/of sik snor en veel tattoos. Hier zit het al-tijd vol!

8. FG
En tot slot, ik kan het niet laten, wil ik toch ook restaurant FG er nog bij in dit lijstje. Het restaurant van Francois Geurds heeft 2 sterren, dus even zomaar eten doe je er niet. Maar zet ‘m op je wishlist, want dit is echt een ervaring! En hoe leuk is het, dat Francois inmiddels ook de Foodlabs geopend heeft. Hier kun je zijn kookkunsten proeven zonder dat je een hele dikke portemonnee hoeft te hebben.

Deze blog is door Chicks Love Food in samenwerking met Rotterdam Tourist Information geschreven.

Share