Michelinsterren in Rotterdam

Binnen een half jaar een Michelinster

voor The Millèn

Michelinsterren in Rotterdam

In Rotterdam kan je op hoog niveau dineren. De stad telt 11 Michelinsterren. The Millen (nieuw!), Fitzgerald, Joelia, FG Food Labs en Amarone hebben één ster. Maar liefst drie restaurants hebben er twee: Parkheuvel, Fred en FG Restaurant.

Eén ster

Vorig jaar kreeg Fitzgerald zijn eerste Michelinster en een jaar later heeft Rotterdam er weer een ster bij voor The Millèn, van chef-kok Wim Severein. Het restaurant op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel is nog geen half jaar open. Severein had eerder een ster bij het gesloten restaurant Wereldmuseum. In Rotterdam zijn nog drie restaurants met één ster, bekijk ze hieronder:

Amarone

Amarone

Sinds 2008
Joelia (Hilton Rotterdam)

Joelia (Hilton Rotterdam)

Sinds 2016
FG Food Labs

FG Food Labs

Sinds 2015

Rotterdam was de eerste stad in Nederland waar een 3-sterrenrestaurant zat!

Twee sterren

Het eerste restaurant dat in Nederland drie sterren kreeg? Het Rotterdamse Parkheuvel in 2002. Na overname door huidig chef-kok Erik van Loo moest het restaurant zich opnieuw bewijzen voor de testers van de Michelingids en ging terug naar één ster in 2006 (Michelinsterren 2007). Sinds 2009 bezit het twee sterren en wie weet komt er wel weer een derde in de komende jaren…

Bekijk hieronder alle restaurants met twee Michelinsterren:

Restaurant Fred

Restaurant Fred

Sinds 2014
FG Restaurant

FG Restaurant

Sinds 2014
Restaurant Parkheuvel

Restaurant Parkheuvel

Sinds 2009

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie