Ukraine: find the latest information regarding the ongoing situation and emergency traveling to the Netherlands

Koffie in Rotterdam
Hopper

Koffie in Rotterdam

Rotterdam is de perfecte stad voor koffieliefhebbers. Van wat voor soort koffie je ook houdt, er is voor ieder wat wils in iedere windrichting van de stad.

Man Met Bril Koffiebar

Man met Bril koffie is uitgegroeid van een versleten espresso-appartaat met een te kleine brander tot Rotterdams meest toonaangevende fair trade koffiemerk. Man met Bril levert koffie aan Rotterdamse horeca en heeft een eigen koffiebar (volgens het Algemeen Dagblad én Esquire de beste van Nederland). Daar ga je heen voor je koffie met zoetigheid, een werkplek, internet, dagelijks vier kranten en gezelligheid. Je kunt er ook ontbijten en lunchen.

COPPI Koffie & Fietsen

COPPI is tijdelijk alleen een afhaalloket met een wisselende kaart. Het afhaalloket is open op vrijdag, zaterdag en zondag én op koningsdag van 10:00 uur tot 16:00 uur. De fietsenmaker is aanwezig op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag vanaf 10:00 uur. COPPI Koffie & Fietsen is meer dan een ontbijtbar, lunchroom of café. COPPI is een winkel met exclusieve, fiets-gerelateerde producten maar deze hotspot in de Hofbogen is ook een fietswerkplaats met eigen fietsenmaker. Daarnaast organiseert COPPI in samenwerking met verschillende partijen uiteenlopende activiteiten.

Hopper

Hopper is sinds begin 2011 geopend en biedt koffie aan met keuze uit zes tot tien verschillende soorten bonen en vijf verschillende zetmethodes. Naast koffie zijn er ook, veelal biologische, soep en broodjes verkrijgbaar. De koffie en broodjes zijn ook af te halen. Het desembrood wordt zelf gebakken. De zaak heeft een ruw, maar sfeervol interieur, bestaande uit veel hout en beton.

Ook zeer de moeite waard: Hopper Noord aan de Zwaanshals. Hoppers tweede vestiging!

Mecca

Mecca is een ‘petit grand café’ met als specialiteiten koffie en natuurlijke wijnen. Het eten is geïnspireerd op het Midden-Oosten en dat past bij de buurt, want veel mensen hebben een Arabische/Turkse achtergrond.

Bonza Koffie

Bonza is een lunch- en koffiebar in Rotterdam. Hier kun je terecht voor een goede kop koffie, lekkere broodjes of wat zoets. Flexwerker? Hier kan je prima rustig werken door goede werkplekken met wifi en stopcontacten. Een plek voor inspiratie, specialty koffie en een goede lunch.

Rotterdams bakkie bij Heilige Boontjes

Rotterdams bakkie bij Heilige Boontjes

Wie in Rotterdam een lokaal gebrand bakkie pleur wil drinken om daarna met een goed gevoel naar buiten te lopen, gaat naar Heilige Boontjes. In het voormalige politiebureau aan het Eendrachtsplein werken jongeren met een krasje aan een nieuwe toekomst. Dat doen ze door zelf de bonen te branden en als barista in opleiding koffie te maken.

Amada Coffee

Amada is een koffiebar aan de Hoogstraat waar je terecht kunt voor een ‘Selfieccino’, nu al wereldberoemd in Rotterdam. De Selfieccino is een cappuccino waarop je je eigen selfie kan laten bedrukken. Jouw foto wordt op het schuim van de cappuccino geprint met eetbare inkt.

Nog meer lekkers

Bier

Bier

In Rotterdam kun je goed terecht om bier te proeven, want als sinds de M...
Cocktails

Cocktails

Zin in een cocktail? Geen probleem in Rotterdam,
Ontbijt

Ontbijt

Rotterdam is zo beweeglijk als het water van de Nieuwe Maas dat door haa...