Koffie in Rotterdam
Hopper

Koffie in Rotterdam

Sommige mensen starten de dag met een lekker kopje kruidenthee, maar de meeste mensen worden pas wakker als ze de geur van verse koffiebonen ruiken. Rotterdam is de perfecte stad voor die koffieliefhebbers. Noord, Oost, Zuid, West of centrum, er is voor iedereen wat wils.

1. Man Met Bril Koffie

Man met Bril koffie is uitgegroeid van een versleten espressoapparaat met een te kleine brander tot Rotterdams meest toonaangevende fair trade koffiemerk. Bezoek Man met Bril voor koffie met zoetigheid, een werkplek, internet, dagelijks vier kranten en gezelligheid. Je kunt er ook ontbijten en lunchen. In de zomer van 2023 opent Man Met Bril in Crooswijk ‘s werelds allereerste koffiehotel met en een heerlijk groot terras aan de Rotte. Het is straks een ideale plek om Rotterdam vanuit te ontdekken!

2. COPPI Koffie & Fietsen

COPPI Koffie & Fietsen is meer dan een ontbijtbar, lunchroom of café. COPPI is een winkel met exclusieve, fiets-gerelateerde producten, maar deze hotspot in de Hofbogen is ook een fietswerkplaats met eigen fietsenmaker. Daarnaast organiseert COPPI in samenwerking met verschillende partijen uiteenlopende activiteiten waaronder de COPPIRde op elke eerste zondag van de maand.

3. Hopper

Bij Hopper kies je uit zes tot tien verschillende soorten bonen en vijf verschillende zetmethodes. Naast koffie zijn er ook, veelal biologische, soep en broodjes verkrijgbaar. Het desembrood wordt zelf gebakken. De zaak heeft een ruw, maar sfeervol interieur, bestaande uit veel hout en beton. Ook zeer de moeite waard: Hopper Noord aan de Zwaanshals. Hoppers tweede vestiging!

4. Mecca

Mecca is een ‘petit grand café’ met als specialiteiten koffie en natuurlijke wijnen. Het eten is geïnspireerd op het Midden-Oosten en dat past bij de buurt, want veel mensen hebben een Arabische/Turkse achtergrond. Met lekker weer zit je hier goed want het terras ligt pal in de zon.

5. Harvest Coffee Brewers

Bij Harvest is het simpele doel om heerlijke koffie en eten te serveren. Je kunt achterin lekker aan het water in de zon zitten. De echte koffieliefhebber kan hier ook terecht voor alle benodigde koffiespullen: van filters tot bonen en van malers tot kopjes.

6. Bonza Koffie

Bij Bonza kun je terecht voor een lekkere broodjes, wat zoets en uiteraard specialty koffie. De groene koffiebonen hiervoor komen van ‘This side up’. Deze organisatie zorgt voor transparantie in de koffiehandel en zorgt dat koffieboeren 40% tot 100% meer inkomsten krijgen voor hun koffie dan bij Fair trade. Flexwerker? Hier kun je je hart ophalen door goede werkplekken met wifi en stopcontacten.

7. Amada Coffee

Amada is een koffiebar aan de Hoogstraat waar je terecht kunt voor een ‘Selfieccino’, wereldberoemd in Rotterdam. De Selfieccino is een cappuccino waarop je je eigen selfie kan laten bedrukken. Jouw foto wordt op het schuim van de cappuccino geprint met eetbare inkt. Naast koffie kun je er terecht voor breakgast, brunch en lunch. De menukaart is 100% halal.

8. Heilige Boontjes

Marco is agent en pedagoog, Rodney is re-integratiedeskundige en sociaal en maatschappelijk vormer. Als geen ander weten ze hoe moeilijk het is een leven weer op de rails te krijgen. Bij Heilige Boontjes werken ze samen met jonge Rotterdammers met een randje. De meeste mensen zien deze jongeren als kansloos, zij als kansrijk. Daarom werken juist deze Rotterdammers bij dit bedrijf; niet een paar maar gewoon iedereen. Samen doen ze alles, ze branden en schenken hun eigen koffie, maken hun eigen eten en tappen de beste biertjes. Alles duurzaam, goed en lekker.

9. Kopi Soesoe

Kopi Soesoe – Indisch voor koffie met melk en een koosnaam voor iemand die van gemixte afkomst is – is een espressobar met koffie, lunch en een klein muziekpodium. In deze Katendrechtse ontmoetingsplek in huiskamersfeer staat de muziek centraal. Al luisterend drink je er goede koffie en speciale bieren en eet je er lekkere (exotische en creatieve) hapjes.

10. Le Petit Jean

Eigenlijk is Le Petit Jean een patisserie, maar je kunt er prima terecht voor koffie en thee, met veel lekkers, voor thuis en onderweg. De minimale inrichting die ook met een minimaal budget door eigenaar Marice Petitjan werd gerealiseerd is warm, persoonlijk en welkom.

11. Roast Rotterdam

Aan het dynamische Middellandplein kun je Roast Rotterdam ontdekken. Dit ontspannen en toegankelijke café serveert diverse koffiespecialiteiten, eten en drinken. Bestellen doe je aan de bar en verder draait het om goede koffie, vriendelijke service en verse producten. Ellis en Kim horen graag wat je van hun bar vindt. Ga je Roast ontdekken?

12. Unfiltered

Aan de Van Oldenbarneveltstraat kunnen koffieliefhebbers sinds kort koffiezaak Unfiltered vinden. Eigenaar Khalid El Amori spreekt de koffienerds onder ons aan en doet dat met witte muren, een minimalistische inrichting en ontspannen muziek. En natuurlijk met hoogwaardige koffievarianten. Maar ook voor ontbijt en lunch kun je je bij Khalid en zijn collega’s laten verwennen.