Venster op de haven

18 juni 2019 t/m 30 september 2020

Tentoonstelling

De Spido, dat ooit begon als pendeldienst voor zeelieden, biedt zijn passagiers nu al precies 100 jaar een blik op de steeds veranderende haven van Rotterdam. Kijk letterlijk door vensters naar de steeds veranderende haven van Rotterdam.

Reis door de tijd
Je reist van de twintiger jaren naar de periode van de wederopbouw en via de ‘hippe’ jaren ’60 naar de toekomst. Ontdek verhalen aan de hand van historische en moderne filmbeelden en unieke objecten uit de collecties van Spido en het Maritiem Museum. Ontmoet kleurrijke personages uit elke tijd zoals kapitein Ferwerda die al 45 vjaar voor Spido vaart en Selma Droogleever die, net als haar moeder en grootmoeder, duizenden passagiers met haar camera vastlegde op de loopplank naar het schip.

Feest van herkenning
Voor de een zal de tentoonstelling een feest van herkenning zijn, voor de ander een kijkje achter de schermen van een Rotterdams icoon dat zijn koers de afgelopen eeuw steeds weer heeft weten aan te passen aan nieuwe omstandigheden en veranderde behoeften van de passagiers.

100 jaar Spido belevenis-tour
Speciaal voor het jubileum ontwikkelde Spido en het Maritiem Museum een belevenistour. Na een bezoek aan de tentoonstelling stappen passagiers aan boord voor een vaartocht van 1,5 uur door de haven inclusief uitgebreide lunch.De belevenistour is te boeken via de website van Spido. Museumkaart- en Rotterdampashouders ontvangen korting.

Share

Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers.

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Meer in Maritiem Museum Rotterdam

t/m 1 oktober 2020
Dealen met Drugs (14+)

Dealen met Drugs (14+)

Speel de hoofdrol in deze belevings-expo over de keiharde wereld van drugshandel in de Rotterdamse haven.

Tentoonstelling, Toptentoonstellingen
t/m 1 oktober 2021
Zeemonsters (4-12)

Zeemonsters (4-12)

Ontdek tijdens deze familietentoonstelling zes waterwezens en welke zeedieren achter spannende verhalen schuilgaan.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie