Rotterdam een attractie?!

5 juni 2021 t/m 10 juli 2021

Rotterdam een attractie?! laat zien hoe na het bombardement het ‘lelijke eendje’ Rotterdam veranderde in een trotse zwaan die vorige maand het Eurovisie Songfestival ontving.

Rotterdam een attractie?! een vraag en bevestiging ineen. Jazeker is Rotterdam een attractie! Het ultieme bewijs was de komst van het Eurovisie Songfestival. Maar is dat altijd zo geweest? Want wat heeft een kale platgebombardeerde stad te bieden? En vanaf wanneer organiseerde Rotterdam grote evenementen zoals Rotterdam viert de stad? Via Rotterdamse slogans als Aan Den Slag, Van Kiem tot Kracht en Make It Happen met als finale OPEN UP van het Eurovisie Songfestival ontvouwt zich de Rotterdamse route-touristique van vroeger tot nu.

Share

Laurenskerk Rotterdam

Een must-see in Rotterdam is het enige middeleeuwse monument in Rotterdam; De Laurenskerk. Gebouwd tussen circa 1449 en 1525, is de kerk het enige nog resterende laatgotische gebouw uit het van oorsprong middeleeuwse Rotterdam. De beelden van de zwaar getroffen kerk in de Tweede Wereldoorlog, en haar wederopbouw nadien, werden symbool voor de lotgevallen van de stad en haar bewoners.

Periodieke tijden

Zondags alleen geopend voor kerkdiensten

Prijsoverzicht

€3