COVID-19: Nederland is in lockdown. Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

Panorama Chabot - een beschermd vergezicht

15 december 2020 t/m 24 april 2021

Tentoonstelling

Een herinnering aan de kunstenaar en een ode aan zijn panorama’s van het veenlandschap aan de Rotte tussen 1930 en 1950. Het uitzicht anno nu vanaf de Rottedijk is een laatste rest horizon binnen de stadsgrenzen.

Waar de schilder Henk Chabot landerijen, rivier en wolkenluchten schilderde, is een snelwegtunnel in aanleg. Een klein driehoekje land zal binnen de grenzen van Rotterdam nog zicht op de horizon bieden.

Observatorium en het Chabot Museum verklaren het Terbregseveld aan de rivier de Rotte tegenover zijn – inmiddels verdwenen – atelier tot het Land van Chabot en pleiten voor de status van ‘beschermd vergezicht’. De inzet is niet om het oorspronkelijke landschap te bewaren maar om een panorama te scheppen dat de verandering waarneembaar maakt.

Chabot Museum

Het Chabot museum is een intiem museum met een gevarieerd internationaal tentoonstellingsprogramma. Het Chabot Museum beheert één van de belangrijkste collecties van schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894-1949), een Nederlandse expressionist. Als schilder van boeren en tuinders, van het Hollandse landschap en in de oorlogsjaren van vluchtelingen en onderduikers, heeft Chabot een eigen plaats binnen de Nederlandse moderne kunst. Het museum is gevestigd in de monumentale witte villa uit 193...

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

€8, 00 Rotterdampas / Museumkaart / ICOM gratis

Meer in Chabot Museum

t/m 25 april 2021
Het Rotte Land

Het Rotte Land

Ode aan de Rotte en het landschap met o.a. schilderijen en tekeningen van Henk Chabot (1894-1949).

Tentoonstelling