JANNE SCHRA

23 juni 2023

Varia

Janne Schra is een echte kunstenares at heart: haar muziek draait om het volgen van haar gevoel en het proces van idee naar uitwerking, waarin ze elke keer een klein duel met zichzelf aangaat. De vorm, ingrediënten of invloeden zijn ondergeschikt aan het eindresultaat, dat altijd ‘eigen’ moet voelen. Op vrijdag 23 juni staat ze in BIRD met een goede dosis jazz en poëzie.

Toen Janne aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht afstudeerde in de richting regie, stond ze op het punt om door te breken als zangeres en songwriter van de band Room Eleven. Van 2004 tot 2010 veroverden ze harten in binnen- en buitenland en toerden ze van Amsterdam tot Montréal en van Johannesburg tot Tokyo. Het succes leek niet op te kunnen, maar zorgde ook voor torenhoge verwachtingen. Tijd om een nieuw hoofdstuk te openen en zo begon Janne haar solo-carrière. Vanaf 2013 bracht Janne albums uit onder haar eigen naam en werkte samen met producer Tobias Fröberg. Haar album ponzo, die ze in 2015 uitbracht, kreeg een 3voor12- en Edison-nominatie en werd in 2018 opgevolgd door ok, dat ze samen met haar band produceerde. Als songwriter doorbrak Janne hiermee de magische grens van 100 liedjes en toerde met ‘Het beste van 75 jaar Janne Schra’ langs de Nederlandse theaters.

The heart is Asymmetrical

Ergens in 2020, terwijl het Edison-winnende album In de Regen gemixt werd, zocht Janne Schra een studio om vocalen in op te nemen. Ze raakte aan de praat met producer Adam Bar-Pereg en ze besloten spontaan om samen wat te schrijven. Het resultaat is The heart is Asymmetrical, een album dat voornamelijk gaat over onderbuikgevoelens en het afschudden van wat de mens niet meer dient of geen echte liefde is.

Line-up

Janne Schra – vocals

Daniel Eskens – bas

Jelte Hering – keys

Laurens Radstake – gitaar

Nicky Hustinx – drums

BIRD

Podium, club en restaurant BIRD bevindt zich onder de Hofbogen in Rotterdam en biedt een programma vol jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe elektronica.

Adres & Contact

  • E-mail:
  • Telefoon:

Social Media

Specifieke tijden

Prijsoverzicht

€20.5

Meer in BIRD

t/m 6 juli 2024
The Grapevyne RNB & HipHop Classics

The Grapevyne RNB & HipHop Classics

The Grapevyne brengt je – zoals altijd – een onvervalste r&b- en hiphopparty vol classics uit de 90’s en ‘00’s. Denk aan Teddy Riley’s New Jack Swing, de hiphop van Yo! MTV Raps, de Bad Boy-periode en Destiny’s Child.

Muziek overig, Nachtleven