Cross Comix

16 september 2024 t/m 21 september 2024

Cultureel festival, Festival

Exposities, tekenworkshops, presentaties, performances – bij Cross Comix vind je alle aspecten van het moderne beeldverhaal terug. Je treft er tientallen makers die bijzondere kunstwerken verkopen en een kiosk met zines uit heel Europa. Misschien geen festival zoals je gewend bent, maar waarom zou je niet eens een avontuurlijke keuze maken?

Het thema van Cross Comix is dit jaar ‘verhalen zonder woorden’. Animatielegende Paul Driessen (meer dan vijftig jaar ervaring en een Oscarnominatie) komt over zijn werk vertellen. Ook andere cracks op het gebied van tekstloze beeldverhalen, zoals Pieter de Poortere, Martha Verschaffel en Erik Kriek, geven acte de présence.

Cross Comix is bij uitstek een festival waar je zelf aan de slag kunt: modeltekenen, linosnedes maken of leren hoe je zelf een stripscenario in elkaar zet. Maar er zijn ook bijzondere tentoonstellingen, waaronder een coproductie met Poetry International en een experiment om beeldverhalen te gebruiken voor het informeren van laaggeletterden.

Liever wat achterover leunen? Bestel een drankje aan de bar in Cinerama of WORM en pak er een klaarliggende graphic novel bij – of natuurlijk een van die unieke boekjes in kleine oplage die je zojuist bij de maker zelf gekocht hebt.

Cross Comix is niet in één woord te vangen. Je moet het een keer meegemaakt hebben om te kunnen navertellen.

Share

Cross Comix

Cross Comix, platform voor visual storytelling, richt zich op het beeldverhaal in al zijn facetten.

Adres & Contact

Social Media

Periodieke tijden