Baroeg Open Air 2024

14 september 2024

Festival, Muziekfestival

Het festival kenmerkt zich door de brede, underground programmering en ontspannen sfeer. Op zaterdag 14 september 2024 vindt de vijftiende editie van Baroeg Open Air plaats in het Zuiderpark bij Ahoy.

GUTALAX

Als je je band vernoemd naar een medicijn tegen constipatie, dan weet je dat je niet met een doorsnee act te maken hebt. Nee, het Tsjechische Gutalax kun je vrij eenvoudig in het goregrind genre plaatsen. Dat ze de bak herrie nog de nodige groove meegeven mag dan ook als dik pluspunt gezien worden. Het levert zonder twijfel een feestje op. De heren bewezen dat al een aantal keer in Baroeg zelf. Nu dus de hoogste tijd voor een plek op de mainstage van BOA waar Gutalax je zal informeren of diverse soorten fecaliën.

JUNO REACTOR BAND

Al meer dan 30 jaar maakt het Britse Juno Reactor een mengeling dansbare mix, orkestrale en wereldmuziek. De meeste bekendheid heeft Ben Watkins, spil van het project, vergaard in de GOA-scene met wereldhits als Pistolero, Navras en Mona Lisa Overdrive. Laatstgenoemde nummers komen voor in de film en soundtrack The Matrix Reloaded. De nieuwste EP van Juno Reactor, Into Valhalla, is een heerlijk stuiterende psytrance plaat. Op 14 september komt Juno Reactor met zijn band naar het Zuiderpark (inclusief zangeres, gitarist én flamenco danseres) om, net als Infected Mushroom vorig jaar, de electronic stage volledig op zijn kop te zetten. Juno Reactor speelde al op grote festivals als Roskilde, Burning Man en Glastonbury, daar mogen ze straks Baroeg Open Air aan toevoegen!

KLAKMATRAK

Het Belgische Klakmatrak is niet in een muzikaal hokje te stoppen. Sven Vanneste (voorman van de Belgische post-metal band STAKE) en zanger Dreeten van Maris noemen het zelf ‘techno voor metalheads’. Aangevuld met stijlen als gabber, french-core, speed-core, industrial noise, hardcore, punk en disco kom je enigszins in de buurt van de chaotische sferen waar Klakmatrak je naar vervoert. Stuiter mee met Klakmatrak want deze Belgen geven je exact de boost die je wil ervaren op onze Stroomstoot stage!

NEUROCORE

Neurocore is XTC in audiovorm. Effectief tegen somberheid en malaise. Aanbevolen hoeveelheid van deze hardcore-ambientmix: minimaal één liveset per jaar. Gebruikers van Neurocore vermelden euforische gevoelens en totale overgave aan ratelende kicks. Spacende synths worden ervaren als een warm bad. Halverwege de set geven luisteraars aan ‘per kick steeds verder naar de flashcore hemel te zweven’. Behalve een groot risico op verslaving zijn er geen bijwerkingen bekend.

HEAVY HOEMPA

Neu.

Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Zuiderpark

Met het avontuurlijk speelterrein, het strandje, moeras, bossen en veel water is het grootste park van Nederland een heerlijke plek om vrije tijd door te brengen.

Adres & Contact

Social Media

Specifieke tijden

  • 14 september 2024, 12:00-23:00

Meer in Zuiderpark

t/m 3 augustus 2024
Crazy Sexy Cool Festival

Crazy Sexy Cool Festival

Het meest kleurrijke zomerfestival met de leukste urban, pop, eclectische en techhouse artiesten in het Zuiderpark, Rotterdam!

Muziekfestival
t/m 3 augustus 2024
Crazy Sexy Cool Festival

Crazy Sexy Cool Festival

Ook deze zomer wordt het Zuiderpark Rotterdam weer omgetoverd tot de ultieme American Dream met de vetste gasten!

Dancefestival, Festival, Muziekfestival