Geen koekje van eigen deeg bij Baker's Dough

18 juni 2017 door

Sinds mei dit jaar heeft de Pannekoekstraat er weer een leuk eettentje bij: Baker’s Dough. Een must visit voor de zoetekauwen. Creëer je bakje met overheerlijke koekjesdeeg getopt of gemixt met M&M’s en de lekkerste chocolade. En… geniet!

Hollands first

Het idee is niet nieuw; in Amerika bestaan er al een aantal cookie dough bars, zoals in New York, maar Rotterdam is wel de eerste stad in Nederland. Initiatiefnemer Paul (tevens eigenaar van Baker & Moore) was zo enthousiast over het concept dat hij na uitgebreid onderzoek direct de handen uit de mouwen stak en de ‘create your own’store werkelijkheid maakte. En dat na 3 maanden al!!

COOKIES!!

Als er één iets is wat ik niet kan laten staan (of heel erg moeilijk), dan zijn het koekjes. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat ik Baker’s Dough bezocht aan de Pannekoekstraat. Vlak voor sluitingstijd sloot ik met Majorie en Bay de rij af. We waren net op tijd.

Gelukkig weet ik snel wat ik wel of niet wil en kon ik makkelijk in drie stappen mijn deegbakje samenstellen, maar voor mensen die dit niet kunnen zijn er creaties als ‘U’R Peanuts’ en ‘If it ain’t Dutch, it ain’t much’. Populair is ook enorme de ‘#The DoughMyGod **XL**. En maak je geen zorgen; je kunt het met vanille of yoghurt ijs eten. Er is zelfs een ‘vegan’ en glutenvrije variant. Voor ieder wat wils.

Als je binnen bent

De bakkerswinkel ziet er fris, hip en tof uit. De ouderwetse pannen, potten en deksels (van de kringloopwinkel heb ik mij laten vertellen) en het gebruik van koper geeft de winkel een ‘een kijkje in grootmoeders keuken’ sfeer. Aan de rechterkant van de bar stel je je bakje samen, aan de linkerkant reken je af. Als je van de één naar de andere kant loopt, kom je ook langs de keuken en schappen met merchandise. De dames (het totale team is 20 man sterk, de meeste zijn parttimers) helpen je snel, maar erg vriendelijk. En omdat je kunt zien wat ze doen, ben je al aan het watertanden voordat je bij de kassa bent.

Ga er gewoon heen…

Dus benieuwd wat je allemaal kunt maken of wat er allemaal is, of wil je je dochtertje eens wat anders geven dan een ijsje van De IJssalon, ga dan eens langs bij Baker’s Dough.
Success garanteed!

Praktisch

– Het deeg is met gepasteuriseerde melk, eieren en meel gemaakt, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken als je bijvoorbeeld zwanger bent
– Baker’s Dough werkt uitsluitend met Rotterdamse producenten. Zo komt het ijs van Frietboutique (ja, echt!)
– Ja, als je in de avond langs gaat, dan moet je in de rij staan. Gelukkig gaat het best snel
– Denk niet teveel na over wat je wilt nemen, alles is lekker
– Aan een ‘klein’ bakje heb je meer dan genoeg. Het deeg is machtig en je zit snel vol
En mocht je over hebben, je kunt het tot een week in de koelkast bewaren. En…. je kunt er koekjes mee maken
– Baker’s Dough is van 11.00 tot 22.00u open (normaal tot 21.00)

Kijk voor meer info op de website van Baker’s Dough of hun Facebook pagina.

Blog is geschreven door Sander Daniëls (adviseur online marketing & communicatie bij Rotterdam Partners)

Share

Meer van Sander Daniels