Lente in Rotterdam

Het is lente!

Lente in Rotterdam

Het voorjaar is het ideale seizoen om Rotterdam te bezoeken. Bewonder in de lentezon de architectuur en parken van de stad en geniet op een terras of festival, die beiden weer naar buiten komen in de lente.

Feestdagen

Niet alleen het weer, maar ook de vele vrije dagen zorgen ervoor dat het voorjaar de ideale periode is om naar Rotterdam te komen voor een dagje of langer. Met Pasen en Koningsdag zijn er in de stad veel festivals, zoals Motel Mozaïque en Oranjebitter, maar ook met Pinksteren, Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag zijn er genoeg leuke evenementen. Ook zijn de winkels in het centrum alle feestdagen geopend en de terrassen staan weer buiten. Gaat het toch regenen? Duik dan een biercafé of cocktailbar in.

 

 

Alles over de feestdagen

Pasen

Pasen

Van hip tot traditioneel
Koningsdag

Koningsdag

Gegarandeerd feest in Rotterdam
Meivakantie

Meivakantie

Met de kinderen op stap

Festivals

In het voorjaar begint het buitenseizoen van de festivals. Er kan gedanst worden op Boothstock en het jarige Toffler Festival. Als je wat rustiger aan wilt doen kun je naar foodfestival Trek of een wijntje drinken op RYPP. Zelfs enkele voorstellingen van de Operadagen Rotterdam zijn in de buitenlucht. Een ander groot evenement in de lente is de Marathon Rotterdam, ook leuk om alleen maar te kijken en aan te moedigen. Geïnspireerd door de hardlopers? Kijk dan op onze hardlooppagina voor routes en andere runs in de Maasstad. Hou je het toch liever bij kijken? Ga dan naar het SportFilmFestival in LantarenVenster, waar eind maart ook het Arab Film Festival is.

Rotterdam Architectuur Maand

Rotterdam Architectuur Maand

In een stad met zulke bijzondere gebouwen mag natuurlijk de Rotterdam Architectuur Maand (24 mei t/m 16 juni) niet ontbreken, met een speciaal weekend waarin je het dak op kan: de Rotterdamse Dakendagen (31 mei t/m 2 juni).

Gaat dat zien!

Nog meer inspiratie

Voor meer inspiratie kijk in onze agenda, bij de dagjes weg of kom langs bij de Rotterdam Tourist Information locaties als je in Rotterdam bent. Dan kun je meteen de Rotterdam Welcome Card aanschaffen voor vette kortingen op musea, attracties en restaurants.

Zomer

Zomer

Vakantie in eigen land
Herfst

Herfst

Begin cultureel seizoen
Winter

Winter

Ook leuk in de koudste maanden

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie