COVID-19: Nederland is in lockdown. Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

Lente in Rotterdam

Lente in Rotterdam

Het voorjaar is het ideale seizoen om Rotterdam te bezoeken. Bewonder in de lentezon de architectuur en parken van de stad en geniet op een terras of festival, die beiden weer naar buiten komen in de lente.

Bekijk Rotterdam

Bekijk Rotterdam

vanaf de fiets

Veel vrije dagen

Niet alleen het weer, maar ook de feestdagen en vakanties (Nederland: meivakantie en België: paasvakantie) zorgen ervoor dat het voorjaar de ideale periode is om naar Rotterdam te komen voor een dagje of langer. Op Koningsdag barst het festivalseizoen los, met onder andere Kralingse Bos Festival en Oranjebitter, maar ook met Pasen, Pinksteren en Hemelvaartsdag zijn er genoeg leuke evenementen. Dodenherdenking en Bevrijdingsdag zijn dit jaar groter dan normaal, omdat Nederland dit jaar 75 jaar bevrijd is. Ook zijn de winkels in het centrum alle feestdagen geopend en de terrassen staan weer buiten. Gaat het toch regenen? Duik dan een biercafé of cocktailbar in.

Pasen

Pasen

en Paasvakantie in België
Koningsdag

Koningsdag

Gegarandeerd feest in Rotterdam
Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag

en 4 mei herdenken

Festivals

In het voorjaar begint het buitenseizoen van de festivals. Er kan gedanst worden op Boothstock en Toffler Festival. Als je wat rustiger aan wilt doen kun je naar foodfestival Trek of een wijntje drinken op RYPP. Zelfs enkele voorstellingen van de Operadagen Rotterdam zijn in de buitenlucht. Het belangrijkste festival dit jaar in Rotterdam is wel binnen: het Eurovisie Songfestival 2020. In de weken voorafgaand is het feest door de gehele stad, met op de Binnenrotte het gratis toegankelijk Eurovision Village.

 

 

Rotterdam Architectuur Maand

Rotterdam Architectuur Maand

In een stad met zulke bijzondere gebouwen mag natuurlijk de Rotterdam Architectuur Maand (21 mei -21 juni) niet ontbreken, met een speciaal weekend waarin je het dak op kan: de Rotterdamse Dakendagen (4 t/m 7 juni).

Gaat dat zien!

‘Hardloopweer’ of ‘hardloop weer’? 🏃‍♀️

Een ander groot evenement in de lente is de Marathon Rotterdam, ook leuk om alleen maar te kijken en aan te moedigen. Geïnspireerd door de hardlopers? Kijk dan op onze hardlooppagina voor routes en andere runs in de Maasstad. Hou je het toch liever bij kijken? Ga dan naar het SportFilmFestival in LantarenVenster, waar eind maart ook het Arab Film Festival is.

Nog meer inspiratie

Voor meer inspiratie kijk in onze agenda, bij de dagjes weg of kom langs bij de Rotterdam Tourist Information locaties als je in Rotterdam bent. Dan kun je meteen de Rotterdam Welcome Card aanschaffen voor vette kortingen op musea, attracties en restaurants.

Zomer

Zomer

Vakantie in eigen land
Herfst

Herfst

Begin cultureel seizoen
Winter

Winter

Ook leuk in de koudste maanden