ss Rotterdam

Fietsverhuur, Hotel, Romantisch

Het Stoomschip Rotterdam is de grootste oceaanstomer ooit in Nederland gebouwd. Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam sinds 1959 vele wereldzeeën bevaren. Nu ligt het schip permanent aangemeerd in de Maashaven in Rotterdam, bij Katendrecht. Aan boord is de historie van het schip goed voelbaar. Het jaren ’50 interieur en de vele kunstwerken werden tussen 2005 en 2008 zoveel mogelijk teruggebracht in de oude staat en glorie.

De hotelkamers, restaurants en andere faciliteiten voldoen echter volledig aan de eisen van nu.
Aan boord van het voormalig cruiseschip bevindt zich een 4-sterrenhotel, met 254 hotelkamers in drie bijzondere thema’s: ‘Original’, ‘Manhattan’ en ‘Bahamas’. Deze illustreren de reizen die het ss Rotterdam tussen de jaren 1959-2000 maakte. De kamers zijn te herkennen aan de ontwerpstijl uit de vijftiger jaren, voorzien van originele elementen. Ze beschikken over gratis Wifi. Ook in de publieke ruimtes van het hotel is er gratis Wifi.
Gasten kunnen daarnaast vertoeven in restaurants Club Room en Lido en de bars Oceans Bar en Captain Lounge. Verder zijn er 12 verschillende authentieke zalen en 29 meeting rooms voor vergaderingen.

Bereikbaarheid
Het ss Rotterdam is goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Vanaf Metro Rijnhaven doet buslijn 77 er zo’n 10 minuten over. Op de kade bevindt zich een ruime parkeerplaats (betaald). Bij het ss Rotterdam kan je ook een (elektrische) fiets huren.

Adres & Contact

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie