ss Rotterdam Hotel

4 sterren ****, Hotel

Het Stoomschip Rotterdam is een viersterrenhotel en de grootste oceaanstomer ooit in Nederland gebouwd. Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam sinds 1959 vele wereldzeeën bevaren. Nu ligt het schip permanent aangemeerd in de Maashaven in Rotterdam, bij Katendrecht. Aan boord is de historie van het schip goed voelbaar.

Aan boord van het voormalig cruiseschip bevindt het hotel, met 254 hotelkamers in drie bijzondere thema’s: ‘Original’, ‘Manhattan’ en ‘Bahamas’. Deze illustreren de reizen die het ss Rotterdam tussen de jaren 1959-2000 maakte. De kamers zijn te herkennen aan de ontwerpstijl uit de vijftiger jaren, voorzien van originele elementen.

Maar er is meer te doen aan boord, maak een van de rondleidingen op het schip, laat je opsluiten in een escaperoom, of vier je (kinder)feestje !

Gasten kunnen vertoeven in restaurants Club Room en Lido en de bars Oceans Bar en Captain Lounge. Verder zijn er 12 verschillende authentieke zalen en 29 meeting rooms voor vergaderingen. Het ss Rotterdam is goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Vanaf metro Rijnhaven doet buslijn 77 er zo’n 10 minuten over. Op de kade bevindt zich een ruime parkeerplaats (betaald). Bij het ss Rotterdam kan je ook een (elektrische) fiets huren.

Adres & Contact