COVID-19: De Coronamaatregelen zijn verder aangescherpt. Ook is er een dringend advies tot dragen van mondkapjes. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Penthouse Prison

Bed and breakfast

Penthouse Prison, gelegen in het hart van Rotterdam op de bovenste verdieping van het voormalige politiebureau.
Het maakt deel uit van een sociaal project, Heilige Boontjes. Het basisidee is dat jonge Rotterdammers – die een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt hebben – worden geholpen en opgeleid om een baan te krijgen en te houden in het café, restaurant op de begane grond en de bed & breakfast op de bovenste verdieping.

Van het complex van 6 gevangeniscellen zijn 4 cellen omgebouwd met moderne bedden voor comfort, maar de algemene indruk van de gevangenis is nog steeds intact. Er is een cel met een queensize bed en drie met een eenpersoonsbed. Eén cel wordt gebruikt als toilet en één wordt gebruikt voor algemene doeleinden om te ontspannen met een tv en boeken.

Dankzij de niet aflatende inzet van Daan Bakker van Daf-architecten heeft het gebouw een nieuwe toekomst gekregen met behoud van zijn maatschappelijke doel.

Foto’s door Nik | Fotograaf ZwartWit010

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie