COVID-19: Nederland is in lockdown. Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

Het Nieuwe Café (Het Nieuwe Instituut)

Brasserie / Lunchroom, Restaurant

Het Nieuwe Café, met het terras aan het Museumpark, heeft een nagenoeg geheel vegetarische, seizoensgebonden en biologische kaart. Het café serveert koffie van de Rotterdamse branderij Giraffe Coffe Roasters, thee van theehuis Betjeman & Barton, verschillende frisdranken, bier en wijn. Zoetigheden komen van Buurtbistrot Laurensius. Op de lunchkaart staan huisgemaakte soep, vegetarische salades en verse sandwiches.

Thursday Night Live!

Op donderdagavonden biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Eet op deze avonden een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18.00 uur een Thursday Bite, met de ene keer soep met brood, de andere keer een quiche met salade. Bezoek een van de debatten, filmvertoningen of andere activiteiten of ontmoet vrienden en werkrelaties aan de bar. Het Nieuwe Café, in eigen beheer van Het Nieuwe Instituut, wordt gerund door Heba Soliman en haar team. De bloemen worden verzorgd door Raket en Distel, een Rotterdamse, biologische bloemenkweker, en de vergroening van het terras is in handen van Frank Bruggeman en Hans Engelbregt, ontwerpers van De Nieuwe Tuin. Gekoppeld aan het tentoonstellingsprogramma wordt iedere paar maanden een muurschildering in Het Nieuwe Café aangebracht door een kunstenaar.

Na onder meer Job Wouters, Thomas Trum, Iwan Smit en Ingrid Bittar | Britta, heeft kunstenaar Jan Rothuizen een werk gemaakt dat tot voorjaar 2019 te zien is. Bereikbaarheid Het Nieuwe Instituut is gevestigd in een karakteristiek gebouw, ontworpen door architect Jo Coenen. Het is gelegen in Museumpark, in het centrum van Rotterdam. Het is goed bereikbaar met openbaar vervoer met de metro en tram 4, 7, 8, 20, 23, 25 (halte Eendrachtsplein). Vanaf Rotterdam Centraal Station is het ongeveer 15 minuten lopen. Tegenover het pand bevindt zich parkeergarage Museumpark.

Share

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 23:30
Vrijdag 10:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 17:30
Zondag 10:00 - 17:30