COVID-19: De Coronamaatregelen zijn verder aangescherpt. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

De Blauwe Verbinding

Natuur in de omgeving, Natuurgebied

De Blauwe Verbinding is een 15 km unieke waterverbinding die het Zuiderpark met de Zuidpolder van Barendrecht en het toekomstige landschapspark het Buijtenland van Rhoon verbindt. Het gaat om een recreatieve bevaarbare route die ook zorgt voor schoon water in het gebied, functioneert als waterberging én een ecologische verbinding legt tussen de verschillende groengebieden.

De verbinding is een route van vijftien kilometer lang onderverdeeld in een aantal deeltracé’s en is geschikt voor kano’s, kleine roei- en fluisterbootjes. Ook is de verbinding een aantrekkelijke plek voor zwemmers en sportvissers. De oevers worden zoveel mogelijk natuurlijk ingericht. Er is plaats voor voorzieningen zoals een pannenkoekhuis, steigers, zitjes etc. Dit maakt dat de Blauwe Verbinding ook aantrekkelijk is voor zonaanbidders, fietsers en wandelaars.

Share

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie