Blijdorp

Blijdorp

Met diergaarde Blijdorp en het Vroesenpark

Rustig, groen en vol met dieren

Blijdorp is een rustige woonwijk met een dijk van een attractie: Diergaarde Blijdorp. Het is één van de oudste dierentuinen van Nederland en behoort tot de mooiste van Europa. Alle werelddelen zijn er vertegenwoordigd. Van de Afrikaanse Savanne, waar onder meer de beroemde gorilla Bokito met zijn familie woont, tot de Aziatische Jungle Trek, met het prachtige, monumentale leeuwenverblijf. De sfeer in het ‘oude’ gedeelte van de dierentuin, in de jaren ’40 ontworpen door Sybold van Ravensteyn, is nostalgisch. Tralies en hekken zijn er nauwelijks, in plaats daarvan koos Van Ravensteyn voor greppels.

In het moderne – nieuwere – gedeelte van de dierentuin zit het Oceanium. In dit overdekte waterwerelddeel omring je je met haaien, zeeschildpadden en de meest kleurrijke vissen.

Minder toeristisch, maar onder Rotterdammers wel degelijk een hotspot, is het Vroesenpark. Gras, bomen, water en een speeltuintje, dat is alles, maar wat heb je meer nodig voor een rondje joggen, potje voetbal of barbecue? Precies: niks. Oké, een beetje zon. Als die er is, is zelfs het uitgestrekte Vroesenpark soms te klein.