ZUCO 103

18 mei 2023

Varia

Grensverleggend, verassend en vernieuwend: Zuco 103 knows how to surprise their listeners! De Nederlandse band werd in 1990 gevormd door Nederlandse drummer Stefan Kruger, Duitse toetsenist Stefan Schmid en Braziliaans-Nederlandse zangeres Lílian Víeira. Op donderdag 18 mei staan ze in BIRD!

De band pionierde het genre ‘Brazilectro’ door Braziliaanse, jazzy en elektronische elementen te combineren. De sound van Zuco 103 wordt gekenmerkt door een combinatie van uiteenlopende stijlen waaronder drum & bass, dub en afro. Van Ethiopië tot Cuba en West-Afrika: de inspiratie van Zuco 103 wordt gehaald uit muziek vanuit de hele wereld.

De band is al lange tijd actief in de scene en dat is te zien aan al hun successen: In 2000 won de band de Heineken Crossover Award en in 2003 een Edison publieksaward. In 2004 werd de band genomineerd voor een BBC Radio 3 Award for World Music in de categorie Club Global. Na een aantal jaar radiostilte kwam de band in 2015 terug met een nieuwe ep, genaamd Apocalypso. Met een nieuw album dat om de hoek ligt ga je op donderdag 18 mei gegarandeerd verrast worden met fresh & new things!

BIRD

Podium, club en restaurant BIRD bevindt zich onder de Hofbogen in Rotterdam en biedt een programma vol jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe elektronica.

Adres & Contact

  • E-mail:
  • Telefoon:

Social Media

Specifieke tijden

Prijsoverzicht

€18.5