Zeemonsters (4-12)

31 maart 2019 t/m 30 september 2021

Tentoonstelling

Ontdek met het hele gezin zes waterwezens in de familietentoonstelling Zeemonsters. Ga op onderzoek uit en neem het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoet mega-octopus Kraken, een reuzenkrab en zeemeerminnen. Er is ook een groot schildpad die doet alsof hij een eiland is en zelfs de walvis die Jonas opat. Zeemonsters is een expo voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar, waarin niets is wat het lijkt.

Monsters én echte beesten
Door een samenwerking met het Natuurhistorisch Museum krijgen, naast de monsters, ook échte beesten aandacht in Zeemonsters. Vergelijk bijvoorbeeld de lengte van je arm met de tentakel van een reuzenoctopus. Eén van de monsters die in deze expo in de schijnwerpers staat, is de walvis. Met z’n dertig meter is hij het grootste zoogdier dat in de zee leeft. Geen wonder dat mensen vroeger dachten, dat zo’n beest je in één hap kon verslinden. In de Bijbel, Koran en Thora staat bijvoorbeeld het verhaal van Jonas, een profeet die op de vlucht sloeg. Hij werd opgegeten door een walvis, maar later gelukkig weer uitgespuugd. Zou zoiets echt kunnen gebeuren? In Zeemonsters stap je zelf in de buik van een walvis, om daar achter te komen.

Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers.

Periodieke openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten

Prijsoverzicht

Prijstoelichting

Adults €14, 00 , Children €10, 00 4 t/m 15 jaar

Meer in Maritiem Museum Rotterdam

t/m 1 oktober 2020
Dealen met Drugs (14+)

Dealen met Drugs (14+)

Speel de hoofdrol in deze belevings-expo over de keiharde wereld van drugshandel in de Rotterdamse haven.

Tentoonstelling, Toptentoonstellingen
t/m 1 oktober 2020
Venster op de haven

Venster op de haven

Ter ere van het 100-jarig bestaan de Spido. Kijk letterlijk door vensters naar de steeds veranderende haven van Rotterdam.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie