World Press Photo Rotterdam

17 juli 2021 t/m 8 augustus 2021

In juli 2021 is deWorld Press Photo Exhibition 2021 in Rotterdam te zien. De tentoonstelling toont de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd, het werk dat afgelopen jaar het meest bijdroeg aan de visuele journalistiek. Of het nu gaat om single shots of series, deze foto’s worden beoordeeld op hun accurate, eerlijke en visueel aantrekkelijke inzichten over onze wereld.

De wedstrijd is ingedeeld in categorieën en beoordeeld door een jury van vooraanstaande professionals uit de fotojournalistiek. De bekroonde foto’s worden verzameld in een tentoonstelling die naar 45 landen reist en wordt jaarlijks door meer dan vier miljoen mensen bekeken.

Dit evenement is onderdeel van de Rotterdam Art Week, dat plaatsvindt van 30 juni t/m 4 juli 2021.

Laurenskerk Rotterdam

Een must-see in Rotterdam is het enige middeleeuwse monument in Rotterdam; De Laurenskerk. Gebouwd tussen circa 1449 en 1525, is de kerk het enige nog resterende laatgotische gebouw uit het van oorsprong middeleeuwse Rotterdam. De beelden van de zwaar getroffen kerk in de Tweede Wereldoorlog, en haar wederopbouw nadien, werden symbool voor de lotgevallen van de stad en haar bewoners.

Periodieke tijden

Zondags alleen geopend voor kerkdiensten

Prijsoverzicht

€6