WIKI

17 juni 2023

Varia

Who says New York hiphop is dead? Rapper en producer Wiki is niet meer weg te denken uit de underground rapscene. Zijn scherpe pen en zelfreflectie brengen hem in goed gezelschap onder zijn peers en collaboratiors, MIKE, Navy Blue & Earl Sweatshirt. Zaterdag 17 juni, brengt de New Yorker zijn effortless flow en dusty-sampled-based beats naar BIRD!

De NYC born and raised Wiki aka Patrick Morales, werd als tiener snel beroemd als één derde van de baanbrekende hiphopgroep Ratking. Het trio tekende bij XL Records, belandde op de cover van de Fader, en bracht de NYC-gerichte klassieker So It Goes uit, die onlangs werd opgenomen in Pitchfork’s Top 200 Albums of the Decade. Wiki, de frontman van de groep, bracht vervolgens solo mixtapes uit, 700 Fill en Lil’ Me, voordat hij in september 2017 zijn volwaardige debuutalbum, No Mountains In Manhattan, uitbracht. In 2018 en 2019 toerde Wiki internationaal – hij bezocht Australië, Japan, Rusland en een groot deel van de VS en Europa – en bracht verschillende singles uit via zijn onlangs opgerichte nieuwe label, Wikset Enterprise. In 2021 bracht de New Yorker zijn derde studio album Half God. De door Navy Blue volledig geproduceerde album werd door fans en muziekcritici gezien als één van zijn beste werk ooit. Het werd zelfs door Pitchfork bekroond met Best New Album én een 8.5. In Half God, onthult een wijze en boze Wiki hoe het is om volwassen te worden in de stad: de manier waarop ze je vormt, verhardt, voortijdig veroudert. Afgelopen november dropte Wiki samen met BIRDbekende MIKE en legendarische producer Alchemist een ep One More uit ter promotie voor de Patta x Tommy collection.

BIRD

Podium, club en restaurant BIRD bevindt zich onder de Hofbogen in Rotterdam en biedt een programma vol jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe elektronica.

Adres & Contact

  • E-mail:
  • Telefoon:

Social Media

Specifieke tijden

Prijsoverzicht

€18.5