COVID-19: Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

What a Genderful World

Tentoonstelling

Maak kennis met genderstereotypen, zelfexpressie en empowerment wereldwijd. Op Fiji dragen politieagenten een rok. Roze is pas sinds de jaren vijftig in het Westen een meisjeskleur. En hij en zij bestaan niet in de Turkse taal. Maak je eigen fotoshoot met ‘typische mannelijke of vrouwelijke’ poses en ervaar het zelf. What a Genderful World dompelt je onder in het diverse spectrum van gender.

Over het actuele debat in de maatschappij over man en vrouw zijn, maar vooral je mannelijk en of vrouwelijk voelen/gedragen. In de interactieve expo zie je dat over de hele wereld er anders met mannelijkheid en vrouwelijkheid wordt omgegaan. In sommige landen kennen ze wel 5 verschillende soorten aanduidingen. Waar wij nog worstelen met die m/v/x….

Wereldmuseum Rotterdam

De collectie van het Wereldmuseum biedt inzicht in culturen van over de hele wereld. De tentoonstellingen zijn tegelijkertijd ook een illustratie van de reisdrift, de internationale betrekkingen, het koloniale verleden en de handelsgeest van Rotterdam. De objecten bestrijken een tijdsperiode van 2000 jaar en zijn in een periode van zo’n 160 jaar verzameld door Rotterdammers, voor Rotterdammers.

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Tijdelijk gesloten t/m 25 januari 2022.

Prijsoverzicht

€15

Meer in Wereldmuseum Rotterdam

t/m 25 januari 2022
Volksmuziek en Dansen - Wereldmuseum

Volksmuziek en Dansen - Wereldmuseum

Sercan Halili soleert met een strijkinstrument o.l.v. dirigent Ender Sakpinar.

t/m 25 januari 2022
Rapsodie! - Wereldmuseum

Rapsodie! - Wereldmuseum

Een contrastrijk klassiek concert, waaronder twee stukken met saxofonist Asya Fateyeva.

Klassieke muziek