What a Genderful World

1 mei 2021 t/m 6 februari 2022

Maak kennis met genderstereotypen, zelfexpressie en empowerment wereldwijd. Op Fiji dragen politieagenten een rok. Roze is pas sinds de jaren vijftig in het Westen een meisjeskleur. En hij en zij bestaan niet in de Turkse taal. Maak je eigen fotoshoot met ‘typische mannelijke of vrouwelijke’ poses en ervaar het zelf. What a Genderful World dompelt je onder in het diverse spectrum van gender.

Over het actuele debat in de maatschappij over man en vrouw zijn, maar vooral je mannelijk en of vrouwelijk voelen/gedragen. In de interactieve expo zie je dat over de hele wereld er anders met mannelijkheid en vrouwelijkheid wordt omgegaan. In sommige landen kennen ze wel 5 verschillende soorten aanduidingen. Waar wij nog worstelen met die m/v/x….

Wereldmuseum Rotterdam

De collectie van het Wereldmuseum biedt inzicht in culturen van over de hele wereld. De tentoonstellingen zijn tegelijkertijd ook een illustratie van de reisdrift, de internationale betrekkingen, het koloniale verleden en de handelsgeest van Rotterdam. De objecten bestrijken een tijdsperiode van 2000 jaar en zijn in een periode van zo’n 160 jaar verzameld door Rotterdammers, voor Rotterdammers.

Periodieke tijden

Tijdelijk gesloten t/m 25 januari 2022.

Prijsoverzicht

€15

Meer in Wereldmuseum Rotterdam

t/m 31 december 2022
Kruispunt Rotterdam

Kruispunt Rotterdam

Bezoek Kruispunt Rotterdam in het vernieuwde Wereldmuseum. Maak kennis met de wereld in Rotterdam.

t/m 15 augustus 2022
The world is yours! - hiphop maakt de stad

The world is yours! - hiphop maakt de stad

The world is yours! gaat over de maakbaarheid van de wereld. De tentoonstelling benadert hiphop niet alleen als muziekstroming, maar als lifestyle.

t/m 15 augustus 2022
Hair Power

Hair Power

Unieke en omvangrijke expositie over de kracht van menselijk haar!

Tentoonstelling