COVID-19: De Coronamaatregelen zijn verder aangescherpt. Ook is er een dringend advies tot dragen van mondkapjes. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Wereldmuseum Rotterdam

Museum

De collectie van het Wereldmuseum biedt inzicht in culturen van over de hele wereld. De tentoonstellingen zijn tegelijkertijd ook een illustratie van de reisdrift, de internationale betrekkingen, het koloniale verleden en de handelsgeest van Rotterdam. De objecten bestrijken een tijdsperiode van 2000 jaar en zijn in een periode van zo’n 160 jaar verzameld door Rotterdammers, voor Rotterdammers. Het gebouw én de collectie van het Wereldmuseum zijn beiden letterlijk en figuurlijk een ‘product’ van de stad, haar geschiedenis en mentaliteit.

Het entreeticket is inclusief audiotour. In het weekend is het mogelijk een rondleiding te volgen. Op verzoek kan een groepsrondleiding geboekt worden van 10 tot 15 personen.

Het Wereldmuseum ligt in het Scheepvaartkwartier en is bereikbaar met tramlijn 7 en de watertaxi. Metrostation Leuvehaven ligt op circa 10 minuten lopen. Parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarage Erasmusbrug.

Share

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 10:00 - 17:00

Op dit moment in Wereldmuseum Rotterdam

t/m 31 december 2020
Dossier Indie

Dossier Indie

Fototentoonstelling met gastconservator Thom Hoffman

Tentoonstelling
t/m 6 september 2021
Kruispunt Rotterdam

Kruispunt Rotterdam

Een tentoonstelling die de culturele dynamiek van de stad Rotterdam weerspiegelt.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie