SURPRISE CHEF

27 mei 2023

Pop en Rock

De muziek van Surprise Chef is het soort muziek dat een instant sfeer creërt wanneer je het aanzet. Met hun levendige arrangementen gebruikt de band tijd en ruimte om soundscapes te creëren die de luisteraar uitnodigen in hun wereld. Op zaterdag 27 mei staat de band met vijf man sterk, een lading aan instrumenten en goede vibes op het podium in BIRD!

Surprise Chef komt uit Melbourne, Australië. Het kenmerkende geluid van het kwintet put uit jaren ’70 filmmuziek, de funkier kant van jazz, en samples die de basis vormen van hiphop. Met hun eigen aanpak verlegt de band de grenzen binnen instrumentale soul en funk. Hun eerste twee albums All News Is Good News en Daylight Savings brachten een die-harde fanbase op: zo vloog de sound die ze vanuit hun thuisstudio maakten ineens naar alle uithoeken van de wereld. De band is nu getekend bij Big Crown Records, een label uit New York en heeft ook al hun eerste single van 2023, ‘Pash Rash’, uitgebracht.

BIRD

Podium, club en restaurant BIRD bevindt zich onder de Hofbogen in Rotterdam en biedt een programma vol jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe elektronica. In de vorige eeuw stond het gebied rond de Hofbogen al in het teken van een rijke muziektraditie. De eerste generatie Surinamers en zeelieden introduceerden hier soul, funk en r&b vanuit Amerika. Bird wil dit jazzverleden niet alleen een nieuw leven inblazen, maar updaten naar de 21ste eeuw.

Adres & Contact

Social Media

Specifieke tijden

Prijsoverzicht

€18.5

Meer in BIRD

t/m 17 juni 2023
WIKI

WIKI

Rapper en producer Wiki is niet meer weg te denken uit de underground rapscene.

Varia
t/m 23 juni 2023
JANNE SCHRA

JANNE SCHRA

Een echte kunstenares at heart: met een goede dosis jazz en poëzie.

Varia