Rotterdam Rooftop Walk

26 mei 2022 t/m 24 juni 2022

Festival

Nog niet eerder konden zoveel mensen het dak op in Rotterdam. De jaarlijkse Dakendagen zijn al vaste prik; maar volgend jaar komt er een groots, eenmalig dakevenement bij.

Rotterdamse Dakendagen organiseert naast het bekende festival nu ook de Rotterdam Rooftop Walk, een route op dakniveau inclusief een luchtbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf.

Het ontwerp is een samenwerking met architectenbureau MVRDV. De spectaculaire oversteek boven de Coolsingel kun je een maand lang maken – de eerste bezoekers gaan op Hemelvaartsdag omhoog – maar uniek uitzicht is lang niet alles wat deze wandeling te bieden heeft. Terwijl je over en tussen de daken loopt, beleef je hoe innovatief dakgebruik bijdraagt aan een betere toekomst voor steden en stadsbewoners. De wandeling is weliswaar op hoogte, maar blijft laagdrempelig om te bezoeken: volwassenen mogen voor een klein bedrag naar boven en kinderen gaan gratis mee. Meer praktische informatie volgt in het voorjaar van 2022.

Rotterdamse Dakendagen wil dit grote evenement realiseren naast het bestaande festival in juni, in samenwerking met Gemeente Rotterdam en vele andere partners. Bedrijven en non-profitorganisaties laten op de daken hun nieuwste dakinnovaties zien, onder andere op het gebied van groen, water, energie-opwekking en woon- en verblijfsruimte op daken. Ook kunstenaars en wetenschappers verbeelden de toekomst van het dak en de stad. Het resultaat is een grootse manifestatie waar alle grootstedelijke uitdagingen van deze tijd voorbijkomen: van bewoners beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering, tot het creëren van veilige en prettige openbare ruimte in een stad die alsmaar drukker wordt.

De Rotterdam Rooftop Walk vindt in 2022 plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand, wanneer de innovatiekracht en kwaliteit van architectuur in de stad gevierd wordt met onder andere festivals, tentoonstellingen en lezingen. Het ontwerp bouwt voort op een traditie van grote publiekstrekkers op hoogte, zoals ‘De Trap’ in 2016. Deze tijdelijke interventie was een ontwerp van MVRDV in het kader van Rotterdam viert de stad!, de manifestatie ter ere van 75 jaar wederopbouw na het bombardement op Rotterdam. Maar ook verder terug, tot de kabelbaan van C70 en de bouw van de Euromast voor de Floriade in 1960.

Share

Rotterdam Rooftop Walk

Rotterdam Rooftop Walk: luchtbrug over de Coolsingel en wandelen door een toekomstbeeld van de stad Een maand lang mooie vergezichten: van 26 mei t/m 24 juni 2022 beleef je hoe dakgebruik kan bijdragen aan een betere toekomst voor stadsbewoners.

Adres & Contact

Periodieke tijden