Rotterdam Architectuur Maand 2022

1 juni 2022 t/m 30 juni 2022

Grootstedelijk evenement

Festivalhart Rotterdam Architectuur Maand strijkt neer op dak van Het Nieuwe Instituut

Nóg een publiekstrekker op grote hoogte ontworpen door architectenbureau MVRDV

Rotterdam krijgt er deze zomer een uniek, tijdelijk uitkijkpunt bij. De Rotterdam Architectuur Maand (RA Maand) en Het Nieuwe Instituut slaan de handen ineen voor de bouw van een stadspodium op het dak van Het Nieuwe Instituut. De hele maand juni worden er architectuur evenementen georganiseerd op Het Podium. Het Podium is gratis te bezoeken via een lift en een gigantische trap langs de gevel van het instituut.

De neon roze installatie met imposante buitentrap is ontworpen door architectenbureau MVRDV en biedt bezoekers een unieke kans om architectuur, de stad, het Museumpark en het instituut vanuit een geheel nieuw perspectief te ervaren.

Het Podium op Het Nieuwe Instituut kan worden gezien als een logische vervolgeditie op andere indrukwekkende steigerinstallaties naar een ontwerp van MVRDV. Zo plaatste het bureau in 2017 al een gigantische trap op het Rotterdamse Stationsplein in het kader van 75 jaar wederopbouw van de stad en maakte de Rotterdamse Dakendagen onlangs bekend dit jaar een Rotterdam Rooftop Walk boven het centrum van Rotterdam te bouwen, ook ontworpen door MVRDV.

Festivalhart Rotterdam Architectuur Maand

Het Nieuwe Instituut wordt de hele maand juni omgedoopt tot Festivalhart van de RA Maand 2022. Op 1 juni 2022 wordt het feestelijk geopend op Het Podium met een openingslezing door een bekende architect. Het is het startschot van een maand lang festivals, lezingen, gesprekken, films, tours en tentoonstellingen over architectuur. De hoofdtentoonstelling van de RA Maand heeft in Gallery 1 van Het Nieuwe Instituut een passend onderkomen gevonden. Met het thema ‘(T)huis’ sluit de hoofdtentoonstelling aan bij het thema van de Dag van de Architectuur.

Share

Rotterdam Architectuur Maand 2022

Festivalhart Rotterdam Architectuur Maand strijkt neer op dak van Het Nieuwe Instituut Nóg een publiekstrekker op grote hoogte ontworpen door architectenbureau MVRDV Rotterdam krijgt er deze zomer een uniek, tijdelijk uitkijkpunt bij. De Rotterdam Architectuur Maand (RA Maand) en Het Nieuwe Instituut slaan de handen ineen voor de bouw van een stadspodium op het dak van Het Nieuwe Instituut. De hele maand juni worden er architectuur evenementen georganiseerd op Het Podium. Het Podium is gratis ...

Adres & Contact

  • Diverse locaties 1
  • 3013 AL ROTTERDAM
  • E-mail:
  • Telefoon:

Periodieke tijden