Out of This World - Sanja Marušić

18 februari 2023 t/m 18 juni 2023

Tentoonstelling

Het werk van Sanja Marušić (1991) is kleurrijk, verhalend en persoonlijk en vormt tegelijkertijd een werelds universum op zich. Haar werk is geworteld in analoge en digitale fotografie, waarbij technieken uit film, schilder- en collagetechnieken worden geïntegreerd in mixed mediakunst. Door middel van fotografie creëert Marušić miniatuurvoorstellingen waarin een menselijke figuur (meestal Marušić zelf) beweegt door surrealistische landschappen. Het resultaat is vaak buitenaards en dromerig.

Als een ware escapist betreedt ze een alternatieve droomrealiteit en laat het publiek de alledaagse realiteit even vergeten. Marušić zet je aan het denken, prikkelt je fantasie en daagt je uit om een ​​verhaal te vertellen op basis van de beelden die ze presenteert.

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum (ingang Statedam) beheert sinds eind jaren 80 een groot deel van het fotografisch erfgoed in Nederland. Ook organiseert het museum internationale tentoonstellingen over fotografie, waarbij de leidraad wordt gevormd door de sterke documentaire traditie en de vernieuwing daarvan. De ene keer staat een...

Adres & Contact

Periodieke tijden

Meer in Nederlands Fotomuseum

t/m 31 december 2023
Zinnige Zintuigen (7-12)

Zinnige Zintuigen (7-12)

Speel het familiespel in de tentoonstelling 'Eregalerij van de Nederlandse fotografie' en maak spelenderwijs kennis met fotografie.

t/m 1 mei 2024
Eregalerij van de Nederlandse fotografie

Eregalerij van de Nederlandse fotografie

Bijna honderd iconische foto's vertellen het verhaal van de fotografie in Nederland van 1841 tot nu.

Tentoonstelling