Opening Eregalerij PLUS #28

19 maart 2023

Tentoonstelling

Elspeth Diederix wil in haar werk de schoonheid van dingen laten zien. De wereld is volgens haar een oneindige rijkdom. Diederix zoekt in haar fotografie naar het moment waar alles werkelijk zichtbaar wordt. Zo laat ze ons als kijker zien hoe de wereld eigenlijk is: vol verassing en schoonheid. Still Life Milk  is één van de foto’s waar Elspeth Diederix de Prix de Rome mee heeft gewonnen in 2002. Je kunt deze foto beschouwen als een stilleven in de Nederlandse schildertraditie: een compositie van alledaagse voorwerpen met een onderliggende, symbolische betekenis. 

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum (ingang Statedam) beheert sinds eind jaren 80 een groot deel van het fotografisch erfgoed in Nederland. Ook organiseert het museum internationale tentoonstellingen over fotografie, waarbij de leidraad wordt gevormd door de sterke documentaire traditie en de vernieuwing daarvan. De ene keer staat een...

Specifieke tijden

Prijsoverzicht

Gratis

Meer in Nederlands Fotomuseum

t/m 21 mei 2023
Siberian Exiles - Baltische getuigenissen van Sovjetonderdrukking

Siberian Exiles - Baltische getuigenissen van Sovjetonderdrukking

De trilogie toont een deel van de Europese geschiedenis die in West-Europa niet tot nauwelijks bekend is: de bezetting van de Baltische staten door de Sovjet-Unie.

Tentoonstelling
t/m 18 juni 2023
Out of This World - Sanja Marušić

Out of This World - Sanja Marušić

Stap in het kleurrijke universum van fotograaf Sanja Marušić.

Tentoonstelling
t/m 31 december 2023
Zinnige Zintuigen (7-12)

Zinnige Zintuigen (7-12)

Speel het familiespel in de tentoonstelling 'Eregalerij van de Nederlandse fotografie' en maak spelenderwijs kennis met fotografie.