Michael Mayo

12 april 2023

R&B en Soul, Varia

Michael Mayo is nu al één van de meest geprezen en veelzijdige stemmen in modern day music. En dat is niet voor niets: deze 28-jarige prodigy componeert solonummers die soms wel tot 250 lagen vocals bevatten en mengt gemakkelijk aspecten van allerlei verschillende genres muziek met elkaar. Op woensdag 12 april staat hij in BIRD!

Als begaafd kind van twee “first-call” L.A. sessiemuzikanten, is hij letterlijk in het vak geboren en heeft hij in zijn jeugd de kans gehad om te leren van de grootste muzikale artiesten van de 20e eeuw, allemaal vrienden van de familie. Zijn vader, Scott Mayo, was saxofonist bij Earth, Wind & Fire en zijn moeder, Valerie Pinkston, is achtergrondzangeres bij Diana Ross. Ook zong ze bij Beyoncé en Whitney Houston. Mayo groeide op in Los Angeles. Hij werd als een van drie vocalisten uitverkoren om te studeren aan het prestigieuze Thelonious Monk Institute, waar hij les kreeg van Herbie Hancock en Wayne Shorter. Inmiddels is hij een ervaren performer met als hoogtepunten optredens in het Witte Huis en op het Monterey Jazz Festival. Ook heeft hij samengewerkt met onder meer Jacob Collier, Kneebody, Gretchen Parlato en Becca Stevens. Sinds vijf jaar woont Michael Mayo in New York, waar hij in 2021 zijn debuutalbum Bones opnam met producer Eli Wolf (bekend van Norah Jones, Al Green en The Roots).

Vergelijkbare artiesten:

Jacob Collier, Hiatus Kaiyote, Nate Smith, Gregory Porter, José James

BIRD

Podium, club en restaurant BIRD bevindt zich onder de Hofbogen in Rotterdam en biedt een programma vol jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe elektronica.

Adres & Contact

Social Media

Specifieke tijden

Prijsoverzicht

€ 22.5 t/m € 23