Maritiem Festival (6-12)

28 augustus 2021 t/m 5 september 2021

Tijdens het festival is er van alles te doen en te beleven in de museumhaven. Bijzondere gastschepen sieren de haven en de eigen historische vloot ligt klaar om bezoekers te ontvangen. Bekijk de werkplaatsen waar de smid het hete ijzer smeed en de timmerlui het hout bewerken. Maak je eigen touw, zwabber het dek of maak, op een zeil van een zeilschip, een maritieme schildering met jou maritieme droom voor de toekomst.

Sail a future
Rotterdamse kinderen schilderen zeilen met dromen van hoop voor de toekomst. Tijdens het Maritiem Festival en vooraf op een aantal geheime locaties kunnen kinderen zeilen beschilderen met hun eigen maritieme droom voor de toekomst. De schilderingen worden geïnspireerd door de maritieme verhalen van mensen die vroeger op zee hebben gevaren. Doe jij ook mee?

Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers.

Periodieke tijden

Prijsoverzicht

€14

Meer in Maritiem Museum Rotterdam

t/m 1 januari 2025
Offshore Experience (8 t/m 12 jaar)

Offshore Experience (8 t/m 12 jaar)

Ga in de 'Offshore Experience' mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee.

Jeugdfestival, Tentoonstelling
t/m 31 december 2028
Bestemming Havenstad

Bestemming Havenstad

Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven.

Tentoonstelling