Mansur Brown

31 maart 2023

Varia

Mansur, geboren in Brixton en nog steeds woonachtig in Zuid-Londen, combineert in zijn kenmerkende compositorische aanpak zijn ingewikkelde, door flamenco beïnvloede gitaar met zijn eigen originele productiewerk, geïnspireerd door de ritmische snap van Timbaland uit de vroege jaren ’00, de swing van Afrobeats en het melancholische sounddesign van Burial. Op vrijdag 31 maart staat hij in BIRD!

De gitaar blijft centraal staan in Mansurs muziek en speelt hij alsof het voor hem gewoon ademhalen is. maar het is zeker niet de enige component. Als songschrijver, producer en multi-instrumentalist grijpt hij op platen als Heiwa uit 2021 naar keyboards, fluit en saxofoon en zingt hij met regelmaat zijn favoriete R&B-nummers. Deze geest van zelfredzaamheid doorkruist alles wat Mansur doet. Daarom heeft hij besloten zijn eigen label AMAI op te richten. Zo kan Mansur op zijn eigen manier en hoe hij dat wilt muziek, film, kunstwerken en zelfs technologie en code uit te brengen. “In de muziekindustrie, houden mensen erg van genres – ze willen dingen definiëren, in hokjes stoppen,” zegt hij. “Een label kunnen beginnen, in dit klimaat waar alles in een hokje zit, geeft me de de vrijheid om te innoveren en concepten te verkennen. Om het op mijn manier te doen.” Van Mansur kan je zo’n beetje al het onverwachtse verwachten. En dat merk je terug in zijn live-shows.

BIRD

Podium, club en restaurant BIRD bevindt zich onder de Hofbogen in Rotterdam en biedt een programma vol jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe elektronica.

Adres & Contact

Specifieke tijden

Prijsoverzicht

€20