Kunst in Onze Tunnel

4 mei 2021 t/m 14 februari 2024

Het Maastunnelcomplex is als rijksmonument al een icoon op zich. Maar sinds 14 februari 2021 heeft de ‘oude dame’ er een attractie bij. Langs alle vier de wanden van de roltrappen van de Maastunnel hangen lijsten met foto’s. Van de restauratie en renovatie van de tunnelbuizen, aangevuld met een selectie van bijzonder historisch beeldmateriaal. Zo houden we het verhaal van de tunnel in beeld. En het mooie is, de expositie blijft.

Drie keer per jaar vindt er een wissel plaats. De huidige expositie is de basiscollectie en keert ieder jaar terug. De tunnel wordt op deze manier een openbare expositieruimte waarbij in wisselexposities maar liefst veertig afbeeldingen getoond kunnen worden. Dit project komt voort uit een mooie samenwerking tussen gemeente en culturele sector.

Share

Maastunnel

De Maastunnel is de oudste afgezonken tunnel van Nederland. Hij verbindt in Rotterdam de oevers van de Nieuwe Maas met elkaar. De tunnel omvat vier buizen: twee voor auto’s, een voor fietsers en een voor voetgangers. De bouw ging in 1937 van start en was in 1942 voltooid. Hierdoor was dit rijksmonument toch écht toe aan groot onderhoud. Vanaf 2017 heeft de gemeente Rotterdam dan ook grootscheepse renovatie en restauratie uitgevoerd.

Adres & Contact

Periodieke tijden

Prijsoverzicht

Gratis