Maastunnel

Architectuur

De Maastunnel is de oudste afgezonken tunnel van Nederland. Hij verbindt in Rotterdam de oevers van de Nieuwe Maas met elkaar. De tunnel omvat
vier buizen: twee voor auto’s, een voor fietsers en een voor voetgangers. 

Renovatie
Van 3 juli 2017 tot september 2019 kunnen auto’s niet van Noord naar Zuid door de Maastunnel, wel de andere kant op. De tunnel gaat in 2019 drie weken dicht. Dit wordt vooraf aangekondigd en is in de zomer. In de zomer van 2019 gaat de tunnel voor autoverkeer weer helemaal open.

Kies voor de fiets, het openbaar vervoer of de Watertaxi. Toch met de auto? Mijd de spits of kies een alternatieve route via de Beneluxtunnel of de Van Brienenoordbrug. Fietser en voetgangers kunnen wel in beide richtingen gebruik blijven maken van de Maastunnel.

Het voetgangersgedeelte van de Maastunnel wordt door studio VOLLAERSZWART omgetoverd tot de Tunnel of Love. Op 8 februari vanaf 20 uur te zien. Van 9 t/m 15 februari dagelijks tussen 08.00 en 23.00 uur te zien.

Share

Adres & Contact

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie