Maatregelen COVID-19: Sinds 1 juli is er een verdere versoepeling van de coronamaatregelen ingetreden. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Maastunnel

Architectuur

De Maastunnel is de oudste afgezonken tunnel van Nederland. Hij verbindt in Rotterdam de oevers van de Nieuwe Maas met elkaar. De tunnel omvat vier buizen: twee voor auto’s, een voor fietsers en een voor voetgangers. De bouw ging in 1937 van start en was in 1942 voltooid. Hierdoor is dit rijksmonument toch écht toe aan groot onderhoud. Sinds de zomer van 2017 voert de gemeente Rotterdam dan ook grootscheepse renovatie en restauratie uit.

Renovatie
Van 3 juli 2017 tot september 2019 kunnen auto’s niet van Noord naar Zuid door de Maastunnel, wel de andere kant op. Dit zodat het Erasmus Medisch Centrum goed bereikbaar blijft. In de zomer van 2019 zal de tunnel drie weken lang helemaal dicht zijn. Hierna gaat de tunnel weer helemaal open voor autoverkeer en kunnen we er weer jaren tegenaan.

Na de autotunnel gaan vanaf 1 september ook de fiets- en voetgangerstunnel dicht voor renovatie en restauratie. De fietstunnel zal 7 maanden volledig afgesloten zijn, en de voetgangerstunnel nog 4 maanden extra omdat hier de hele vloer hersteld wordt. Rotterdam Onderweg (Stedelijke Bereikbaarheid) zorgt in deze periode voor alternatief vervoer door het inzetten van fietsbussen.

Het voetgangersgedeelte van de Maastunnel wordt door studio VOLLAERSZWART omgetoverd tot de Tunnel of Love. Op 8 februari vanaf 20 uur te zien. Van 9 t/m 15 februari dagelijks tussen 08.00 en 23.00 uur te zien.

Share

Adres & Contact

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie