Kruispunt Rotterdam

4 september 2020 t/m 5 september 2021

Tentoonstelling

Kruispunt Rotterdam weerspiegelt de culturele dynamiek, beweging en innovatie die de stad, waar meer dan 170 culturen samenleven, herbergt. Met hedendaagse werken, waaronder video, mode en fotografie van Rotterdammers, kunstenaars en artiesten, worden de historische objecten in een hedendaags perspectief geplaatst. Hierdoor ontstaat een dialoog tussen toen en nu, ver weg en dichtbij.

Van Asmat tot Turkse Karagöz
Hoogtepunten van de modern vormgegeven expo die niet gemist kunnen worden zijn onder andere de wereldberoemde Asmat collectie, het verhaal van de Sapeurs; een bekende lifestyle beweging, het traditionele Indonesische batik-textiel en de prachtige audio-visual van een originele Turkse Karagöz poppenshow door meester-poppenspeler Cengiz Özek.

Maak kennis met een sapeur

Arle Nkondani Mantsende (33) is een echte sapeur, van zijn Fedora hoed tot zijn Armani sokken. Al acht jaar besteedt hij vanuit zijn levensvisie veel aandacht aan zijn uiterlijk en voorkomen. Ook wel dandy genoemd. Het dandyisme begon als een vorm van verzet tegen de Franse revoluties rond 1790. In het dagelijks leven is Arle een chauffeur, getrouwd en vader van acht kinderen. 

Wereldmuseum Rotterdam

De collectie van het Wereldmuseum biedt inzicht in culturen van over de hele wereld.

Periodieke tijden

Meer in Wereldmuseum Rotterdam

t/m 25 januari 2026
Kruispunt Rotterdam

Kruispunt Rotterdam

Een tentoonstelling die de culturele dynamiek van de stad Rotterdam weerspiegelt.

Tentoonstelling