DONNY MCCASLIN

10 mei 2023

Jazz of Wereldmuziek, Pop en Rock

Donny McCaslin de Amerikaanse componist, bandleider en saxofonist komt naar Rotterdam. Om te zeggen dat Donny McCaslin een legend in game, is een understatement. Hij heeft tijdens zijn genre-defying Grammy-genomineerde carrière twaalf solo albums uitgebracht, performende sinds zijn tienerjaren op grote jazzfestivals en werkte samen met verschillende artiesten zoals David Bowie.

McCaslin begon op 12-jarige leeftijd te spelen en trad als tiener op in de band van zijn vibrafonistische vader in Santa Cruz. Op de middelbare school stond hij al meerdere malen op het Monterey Jazz Festival. Nadat hij met een volledige beurs naar het Berklee College of Music ging, werd McCaslin een veelgevraagde speler in New York City. David Bowie zag McCaslin optreden als solist bij het Maria Schneider Orchestra en haalde McCaslins progressieve jazzkwartet binnen dat de visionaire stijlfusie van Blackstar ging definiëren. Zoals David Hadju in The Nation schreef: “Donny McCaslin was David Bowie’s David Bowie.”Bowie beïnvloedde op zijn beurt McCaslin, die alt-rock en jazz versmolt op zijn eerste album met tekst, BLOW uit 2018. In 2023 verschijnt een nieuw album op Edition Records.

Line up

Donny McCaslin – Sax

Jason Lindner – Keyboards

Tim Lefebvre – Bass

Nate Wood – Drums

BIRD

Podium, club en restaurant BIRD bevindt zich onder de Hofbogen in Rotterdam en biedt een programma vol jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe elektronica.

Adres & Contact

Social Media

Specifieke tijden

Prijsoverzicht

€23.5