Arab Film Festival Rotterdam - online

19 maart 2021 t/m 31 juli 2021

Het Arab Film Festival Rotterdam geeft een genuanceerd beeld geeft van de culturele, politieke, sociale en artistieke situatie in de Arabische wereld. Verwacht een programma boordevol films over populaire onderwerpen in de Arabische gemeenschappen in Europa. Hiermee creĆ«ert Arab Film Festival ruimte voor een open dialoog over kunst, mensenrechten, emancipatie en politieke vrijheid in Arabische landen, in Europa als geheel en in Nederland in het bijzonder.  

Talentontwikkeling
Het filmfestival heeft de ontwikkeling van jong talent hoog in het vaandel staan en organiseert daarom workshops en masterclasses door internationale filmmakers. Daarnaast bestaat een deel van het programma uit experimentele films en het ontwikkelen van talent.  

Online: Cmena
Arab Film Festival komt vanaf 19 maart ook met online programmering, te volgen via het nieuwe online platform Cmena met de beste online films uit het Midden Oosten en Noord Afrika. Dit online podium geeft betrokken filmmakers, kunstenaars, schrijvers en journalisten een platform om een eerlijk en genuanceerd beeld van Arabische wereld in al zijn diversiteit te presenteren.

Share

Arab Film Festival Rotterdam - online

Maak kennis met de culturele, politieke, sociale en artistieke situatie in de Arabische wereld.

Adres & Contact

  • Stationsplein 45
  • 3013 AK Rotterdam

Periodieke tijden

Prijsoverzicht

Gratis