De Haven (8-12)

1 januari 2021 t/m 6 maart 2022

Jeugdfestival, Tentoonstelling

Wie Rotterdam zegt, zegt havenstad. Waar beter dan bij het Maritiem Museum, op de plek waar de grootste zeehaven van Europa ooit begon, duik je in het verhaal van deze iconische plek? Je kunt eindeloos rondstruinen en ontdekken welke momenten de haven maakten tot een plaats waar alles groot, groter, grootst is.

Collectie in de hoofdrol

In ‘De Haven’ speelt onze collectie, die zes eeuwen maritieme geschiedenis beslaat en volgens kenners tot de wereldtop behoort, een hoofdrol. Er zijn ruim zeventig modellen van schepen, kranen en baggermolens te zien én ongeveer honderd schilderijen en foto’s. Deze objecten geven een schitterend beeld van de ontwikkelingen van de Rotterdamse haven. Hoe veranderde de uitvinding van de container daar alles? En wat was het tragische lot van de eerste Nederland

Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers.

Adres & Contact

Social Media

Periodieke tijden

Prijsoverzicht

€14

Meer in Maritiem Museum Rotterdam

t/m 1 januari 2025
Offshore Experience (8 t/m 12 jaar)

Offshore Experience (8 t/m 12 jaar)

Ga in de 'Offshore Experience' mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee.

Jeugdfestival, Tentoonstelling
t/m 31 december 2028
Bestemming Havenstad

Bestemming Havenstad

Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven.

Tentoonstelling