Rotterdams Radio Museum

Museum

De missie van het Rotterdams Radio Museum

De doelstelling van de Stichting Rotterdams Radio Museum is het exposeren en in stand houden van een unieke collectie historische radio-, televisie-, ontvangst-, communicatie-, elektronische registratie- en computer apparatuur. Onze vrijwilligers zorgen niet alleen voor de presentaties en demonstraties, maar zorgen zij ook voor de restauratie, registratie en documentatie van de collectie. Wekelijks worden nieuwe producten bij ons aangeboden, daarna worden ze deskundig beoordeeld en na goedkeuring aan onze collectie toegevoegd.

De huidige verzameling is al zeer uitgebreid, maar is het nog steeds niet helemaal compleet en mocht u een gift willen doen, dan horen wij graag van u.

Het ontstaan van het Rotterdams Radio Museum

De stichting Rotterdams Radio Museum is in november 1998 opgericht door de voormalige directeur van Correct, wijlen de heer Harry de Jong sr. (zoon van de oprichter van Correct en enthousiast technicus en zeezeiler). Samen met branchegenoot Peter Ivens (oud-directeur van Grundig Nederland) en Henk Heessels (oud-directeur JVC Nederland) vormde hij tot februari 2014 het bestuur van de Stichting Rotterdams Radio Museum. Onze vrijwilligers van het Rotterdams Radio Museum zijn bijna dagelijks bezig aan het onderhouden en presenteren van de collecties en vooral de laatste maanden is er hard gewerkt, want na jaren te zijn gehuisvest in het historische pand, een voormalige opslagloods van de Nederlandse Spoorwegen, is de verzameling van ca. 2000 radio’s, televisies en aanverwante elektronica producten nu te bezichtigen in een nieuwe locatie boven de winkel van Correct aan de Ceintuurbaan 111 (2e etage) te Rotterdam. Nog niet alles staat zoals wij het willen, maar de radio-afdeling is al wel zeer toonbaar.

Share

Adres & Contact

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 13:00 - 16:00
Vrijdag 13:00 - 16:00
Zaterdag 13:00 - 16:00
Zondag 13:00 - 16:00