COVID-19: De Coronamaatregelen zijn verder aangescherpt. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Rotterdam Routes is een app die je meeneemt op reis door de stad, gezien door de ogen van echte Rotterdammers. Je kunt kiezen uit veertien verschillende routes, ieder met hun eigen thema en Rotterdamse gids. De routes duren ongeveer één tot anderhalf uur en je kunt op elk punt op de route instappen.

Kunst & Poëzie route / 4 km / 50 min

Stadsdichter Hester Knibbe en kunstenaar Gyz La Rivière nemen je mee langs kunstwerken in de stad, ieder met z’n eigen verhaal, terwijl je luistert naar de gedichten speciaal geschreven voor deze route.

Burgemeesterroute / 12 km / 145 min
Ontdek Rotterdam met Burgemeester Aboutaleb himself. Hij laat je zijn favoriete plekken zien, van moderne architectuur tot de wereldse haven en de indrukwekkende skyline.

Havenroute / 6 km / 75 min
Met deze route ontdek je de oorsprong van Rotterdam als havenstad. Je loopt via de oude stadshavens, over de Erasmusbrug, naar de Kop van Zuid.

Rotterdamse iconen / 5 km / 65 min
Luister naar de verhalen van grote Rotterdammers uit heden en verleden, op de plek waar ze werden geboren, woonden, werkten, vochten of worden geëerd. Van admiraal Witte de With en dichter Jules Deelder, tot denker Erasmus en bokser Bep van Klaveren.

Overige routes: Kinderroute Rotterdam, Natuurlijk Rotterdam, Wederopbouwroute, Fietsroute Rotterdam, Brandgrensroute , Creatief Noord, Studentenroute, Jazzroute, Oud & Nieuw Rotterdam, Echt Rotterdams.

Ga naar www.rotterdamroutes.nl om de app en één of meer van deze routes te downloaden.

Share

Adres & Contact

Social Media

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie