Restaurant Renilde

Restaurant

Een dakpark van 75 bomen op 34,5 meter hoogte met een uitzicht van jewelste over een wereldstad: Depot Boijmans van Beuningen. Natuurlijk moest daar een restaurant bij komen. Dat werd Renilde, vernoemd naar Renilde Hammacher-van den Brande van 1962-1978 conservator bij Boijmans. Ze legde de basis van één van de belangrijkste museale collecties moderne kunst van Nederland. Behalve onze Rothko kocht Renilde werk aan van onder andere Dalí, Magritte en Man Ray.

Chef d’equipe is Jim de Jong, van voorheen restaurant De Jong en Le Cirque van Robert Kranenborg. In 2019 werd hij uitgeroepen tot jonge topchef van het jaar door Gault Millau. Jim’s halfbroer Rokus is zijn rechterhand. Prachtig horecasetje dus. De De Jong’s maken gerechten met Franse inslag zoals ‘salade jardinière’ en ‘baguette jambon beurre’ voor de lunch. ’s Avonds een 2-, 3- of 4-gangen menu gebaseerd op wat de markt en de zin brengt. 

Renilde serveert lunch exclusief voor bezoekers van dinsdag t/m zondag. Diner is van woe t/m zaterdag. Reserveren kan via de website. 

Share

Adres & Contact