COVID-19: De Coronamaatregelen zijn verder aangescherpt. Ook is er een dringend advies tot dragen van mondkapjes. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

NY Basement

Cafe / Bar, Cocktailbars, Kerst

NY Basement – in het souterrain van Hotel New York – is een restaurant én cocktailbar. Het klassieke interieur doet denken aan de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw, in het vooroorlogse Manhattan. Precies de plek waar vele landverhuizers aankwamen, toen zij hun vaderland verlieten met de Holland-Amerika Lijn.

De sfeer is intiemer en exclusiever dan boven, maar net zo toegankelijk. De 11 meter lange bar nodigt uit om te borrelen of om cocktails te drinken. De bartenders beheersen alle technieken om een perfecte cocktail te maken: van klassieke cocktails met een eigenzinnige twist tot NY Basement originals.

In het restaurant kunnen 110 gasten lunchen en dineren. Voor
gezelschappen tot 15 personen is het mogelijk een aparte afsluitbare
ruimte te reserveren. Op de menukaart staan onder andere seizoensgerechten, klassieke
gerechten van de houtskoolgrill en appetizers. Veel gerechten hebben een
tussenformaat zodat gasten deze zelf kunnen combineren tot een menu van
3, 4, 5 gangen of meer. Er is een verrassingsmenu verkrijgbaar in vier
of zeven gangen.

Hotel New York opende in 1993 haar deuren in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, gelegen aan de oevers van de Maas. Het karakteristieke gebouw uit 1917 ademt de nostalgie van toen en symboliseert het vertrek van de vele emigranten die met hoop en spanning hun nieuwe vaderland tegemoet voeren. Het hotel bestaat uit 72 hotelkamers, 7 zalen en twee restaurants.

NY Basement ligt op het puntje van de Wilhelminapier op de Kop van Zuid. Er bevinden zich diverse parkeerterreinen en parkeergarages in de dichte nabijheid. Vanaf Metrostation Wilhelminaplein is het circa 5 minuten lopen. Gasten kunnen ook met de watertaxi komen.

Share

Adres & Contact

Social Media

Wekelijkse openingstijden

Maandag 17:00 - 01:00
Dinsdag 17:00 - 01:00
Woensdag 17:00 - 01:00
Donderdag 17:00 - 01:00
Vrijdag 16:00 - 02:00
Zaterdag 16:00 - 02:00
Zondag 12:30 - 01:00

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie