Kunstinstituut Melly

Galerie, Museum

Over het kunstinstituut

Kunstinstituut Melly (voorheen Witte de With Center for Contemporary Art) is een internationale kunstinstelling met Rotterdam als thuisbasis. Sinds 1990 is het centrum de place to be voor iedereen die op de hoogte wil zijn van wat er speelt in de wereld van de internationale hedendaagse kunst. Het is een van de belangrijkste instituten voor hedendaagse kunst in Nederland, en wordt internationaal gezien als een pionier op dit gebied. Een vooruitstrevend platform waar ruimte is voor zowel opkomende als gevestigde kunstenaars en curatoren.

Drie keer per jaar wordt in Melly een volledig nieuwe expositie getoond, altijd speciaal samengesteld voor de kunstinstelling. Naast tentoonstellingen organiseert Melly lezingen, filmvertoningen en andere evenementen, brengt boeken uit en heeft een divers en interactief educatie-aanbod.

De tentoonstellingsruimte is gevestigd in een monumentaal voormalig schoolgebouw aan de Witte de Withstraat, de cultuurstraat van Rotterdam. Het gebouw wordt gedeeld met TENT.

Share

Adres & Contact

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 11:00 - 18:00
Donderdag 11:00 - 18:00
Vrijdag 11:00 - 21:00
Zaterdag 11:00 - 18:00
Zondag 11:00 - 18:00

Prijsoverzicht

€6
€3
€9
€4.5

Op dit moment in Kunstinstituut Melly

t/m 24 maart 2024
Sijben Rosa

Sijben Rosa

Rosa is geïnteresseerd in het creëren van objecten die zich onttrekken van praktische functies en de verwachtingen van efficiëntie.

Tentoonstelling
t/m 28 april 2024
Een nieuwe artistieke omgeving in MELLY door Loes van Esch en Simone Trum

Een nieuwe artistieke omgeving in MELLY door Loes van Esch en Simone Trum

MELLY, in 2018 ontwikkeld als project op het snijvlak van kunst en educatie, is als tentoonstellingsruimte op de begane grond van Kunstinstituut Melly een multifunctionele ruimte geworden.

Tentoonstelling