Van Ruller / Hogenhuis

11 september 2021

Veelzijdigheid in genres is iets wat deze twee muzikanten aan elkaar bindt. Hoewel hun wortels in traditionele jazz liggen hoor je in dit duo duidelijk dat hun invloeden niet ophouden bij Miles, Coltrane of Parker. Ze laten zich inspireren door artiesten als Sufjan Stevens, Andrew Bird, Grizzly Bear en Blake Mills. Het duo zoekt de dialoog in ritmiek en melodie en doorbreekt de traditionele rolverdeling van begeleider en solist.

Hun repertoire bestaat uit eigen composities van beider hand, aangevuld met standards, ruwweg geschreven tussen 1920 en 2020. Het album dat in 2021 zal verschijnen bevat zowel akoestische als geproduceerde stukken, waarbij in het laatste geval saxofoon en gitaar in de breedste zin van het woord worden gebruikt.

LantarenVenster

LantarenVenster kent een rijke historie sinds 1949 als theater voor film, dans, theater en muziek aan de Gouvernestraat in Rotterdam. In oktober 2010 opende LantarenVenster haar deuren op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid, in het lichte en ruimtelijke gebouw New Orleans. De focus ligt sindsdien op film en (jazz)muziek.

Adres & Contact

Specifieke tijden

Prijsoverzicht

€16