Redbourg Group

2 oktober 2021

In 2016 richtte Yuri Rhodenborgh de Redbourg Group (toen Redbourg Quartet) op. De internationale, 6-koppige band speelde op podia en festivals als Paradox, BIRD, Dizzy en Jazz in Duketown, en haalde de finale van de Leidse Jazz Awards. In hun muziek onderzoekt het sextet de link tussen hedendaagse jazz en klassieke muziek uit de 19e en 20e eeuw, zoals ook te horen op hun debuut EP Trælanipan (2018).

De muziek van de Redbourg Group zit vol onverwachte wendingen – geïnspireerd door componisten en gitaristen Reinier Baas en Kurt Rosenwinkel, en door de werken van Maurice Ravel en Olivier Messiaen. Klassieke harmonieën, zwevende melodieën en scheurende gitaarlijnen.

de Doelen

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw in het Mauritskwartier in Rotterdam, waar jaarlijks zo'n 600 concerten plaatsvinden. Naast klassieke concerten van onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, wordt er ook wereldmuziek en jazz geprogrammeerd. De geschiedenis van concertgebouw de Doelen gaat terug tot in de zeventiende eeuw, toen een orkest van stadsmuzikanten openbare concerten gaf in 'De Doele' aan het Haagscheveer. Ter vervanging werd in 1844 de 'Groote Doelezaal' aan de C...

Adres & Contact

Social Media

Specifieke openingstijden

  • 2 oktober 2021, vanaf 20:30

Meer in de Doelen

t/m 20 september 2021
Franse zondagochtend

Franse zondagochtend

Prijswinnend celliste Camille Thomas speelt met pianist Julien Brocal Chopin en Franck.

t/m 20 september 2021
Chopin met Nikolai Lugansky

Chopin met Nikolai Lugansky

Sinfonia Rotterdam start het seizoen met een concert met populaire stukken van Mozart en Chopin.

t/m 20 september 2021
Kunst der Fuge belicht

Kunst der Fuge belicht

Het intrigerende muzikale bouwwerk van Bach op unieke wijze belicht.