Jeangu Macrooy

7 mei 2023

Varia

Met zijn boterzachte stem had Jeangu Macrooy al snel zijn stempel gezet in de Nederlandse muziekwereld, en door zijn unieke gevoel voor songwriting is hij hier niet meer uit weg te slaan. Zo werd hij genomineerd voor een Edison Award, stond hij op Noorderslag, verzorgde hij het voorprogramma voor Blaudzun en Selah Sue en vertegenwoordigde hij Nederland op het Eurovisie Songfestival.

Afgelopen november bracht Jeangu het nieuwe album Summer Moon uit. De singer-songwriter keert terug naar het soulvolle geluid van zijn debuutalbum High On You. Hij zingt over onderwerpen als de hunkering naar het beginnen van een nieuw leven in het nummer Paris en over de angst en onzekerheid van een open relatie in Come Back. Het nummer Alive gaat over het vieren van het leven, en laten we juist dat vanavond in Rotown met z’n allen doen.

Swan onderscheidt zich met onomwonden maar poëtische songs, bijzondere harmonieën/melodieën en groovy producties. Met haar persoonlijke songs moedigt ze haar luisteraars aan om hun gevoelens onder ogen te zien, waarbij ze hun kwetsbaarheid als kracht gaan zien en hun pijn gebruiken om van te leren. Nadat ze zich de afgelopen jaren volledig heeft gefocust op haar muzikale ontwikkeling, is Swan klaar om in het nieuwe jaar naar buiten te treden met haar muziek. Haar debuut-EP, die ze samen met Perquisite produceert, staat gepland voor release in de 2e helft van 2023. Vanavond zal ze hier alvast een exclusief voorproefje van geven.

Rotown

Rotown is café, restaurant en poppodium in één.

Adres & Contact

  • E-mail:
  • Telefoon:

Social Media

Specifieke tijden

De keuken sluit om 21.30 uur.

Prijsoverzicht

€16.5