Indoor Kunstroute

19 november 2020 t/m 31 december 2021

Tentoonstelling

Ga op pad langs de op belasting geïnspireerde kunstwerken en laat je verrassen. De kunstroute voert langs tien door de conservatoren geselecteerde werken, o.a. de Ashanti dansers van Isaac Israëls en een ets van Rembrandt, waar de Ontvanger-Generaal Jan Uyttenbogaert op afgebeeld staat.

Met toelichtende vouwfolder in de hand begin je de route op de tweede verdieping van het museum, met werk van Jan van Goyen. Net nieuw in de collectie is “De belastingontvanger”, naar Pieter Brueghel de Jonge En centraal in de kunstroute, vanaf elke verdieping te bewonderen, bevindt zich het kinetisch kunstwerk ‘Balance” van Reuben Margolin.

Share

Belasting & Douane Museum

Het museum biedt voor jong en oud een ontdekkingsreis door de geschiedenis van belastingen in Nederland en de wereld van de Douane.

Adres & Contact

Periodieke tijden

Tijdens schoolvakanties is het museum ook op maandagen geopend.

Prijsoverzicht

Gratis

Meer in Belasting & Douane Museum

t/m 10 maart 2028
Workshop: Nét Echt! - Vlinder (AL)

Workshop: Nét Echt! - Vlinder (AL)

Maak een alternatief exemplaar in ons atelier, zodat de vlinder lekker door kan fladderen.

Jeugdfestival, Workshop
t/m 18 augustus 2028
Kids rondleiding - Wie woonde er in het museum? (8 t/m 12)

Kids rondleiding - Wie woonde er in het museum? (8 t/m 12)

Ga samen met leeftijdsgenootjes mee op rondleiding langs de geheimen van het museum van toen het nog bewoond werd door twee heel bijzondere families. Zonder je ouders!

Rondleiding
t/m 15 september 2024
GOED/FOUT

GOED/FOUT

De tentoonstelling neemt u mee naar naoorlogs Nederland. In “GOED/FOUT” staan de verhalen centraal van drie groepen mensen die in aanraking kwamen met Nederlands Beheersinstsituut (NBI). Verhalen die je raken, verbijsteren en bijblijven.

Tentoonstelling