Fabrizio Paterlini

20 november 2021

Wat een bijzonder pad heeft componist Fabrizio Paterlini afgelegd. De Italiaan werkte tot zijn 35ste van negen tot vijf als accountant. Maar in zijn vrije tijd zat hij aan zijn piano, een instrument dat hij van jongs af aan bespeelde. Bij het onverwachte succes van zijn album ‘Viaggi in Aeromobile’ (‘vliegreizen’) nam zijn carrière als componist en pianist plotseling een vlucht.

Paterlini is nu een van de meest succesvolle Europese artiesten binnen het neoklassieke en minimal-kader: zijn muziek heeft meer dan 65 miljoen streams op Spotify. Het is niet moeilijk voor te stellen waarom de composities op zo’n indrukwekkende schaal weten te raken: zijn werk zweeft tussen het dramatische en spaarzame in, zonder te ver door te schieten in een richting.

de Doelen

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw in het Mauritskwartier in Rotterdam, waar jaarlijks zo'n 600 concerten plaatsvinden. Naast klassieke concerten van onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, wordt er ook wereldmuziek en jazz geprogrammeerd.

Specifieke tijden

Maandag & dinsdag: bekijk het actuele programma

Prijsoverzicht

€16