Ester

22 oktober 2021

Het Nederlands Kamerkoor zet in Ester oude én moderne powervrouwen centraal. Inspiratiebron vormt de Bijbelse figuur Ester, een oeroud icoon van empowerment, die het Joodse volk redde van genocide door het heft in eigen hand te nemen. Het koor wordt geleid door de slag van de Sloveense dirigent Martina Batič, in samenspel met de elektronische klanken van de Iraans-Amerikaanse turntable artist Shiva Feshareki.

In deze muzikale ode aan moedige vrouwen door de eeuwen heen worden de hypnotiserende elektronische soundscapes van Shiva Feshareki afgewisseld met delen van the writings, de onlangs voltooide cyclus van David Lang die hij deels baseerde op het Bijbelboek Ester.

de Doelen

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw in het Mauritskwartier in Rotterdam, waar jaarlijks zo'n 600 concerten plaatsvinden. Naast klassieke concerten van onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, wordt er ook wereldmuziek en jazz geprogrammeerd. De geschiedenis van concertgebouw de Doelen gaat terug tot in de zeventiende eeuw, toen een orkest van stadsmuzikanten openbare concerten gaf in 'De Doele' aan het Haagscheveer. Ter vervanging werd in 1844 de 'Groote Doelezaal' aan de C...

Adres & Contact

Social Media

Specifieke openingstijden

  • 22 oktober 2021, vanaf 19:00

Meer in de Doelen

t/m 21 oktober 2021
Brad Mehldau

Brad Mehldau

Het meest recente album: Finding Gabriel kreeg wereldwijd lovende rencensies en werd begin dit jaar bekroond met een Grammy Award voor ‘Best Instrumental Jazz Album'.

Jazz of Wereldmuziek
t/m 21 oktober 2021
Symphony for our World | National Geographic

Symphony for our World | National Geographic

Nature in perfect harmony!

t/m 21 oktober 2021
Salvador Sobral

Salvador Sobral

Winnaar van het Eurovisie Songfestival 2017, komt in maart voor het eerst naar Nederland.

Jazz of Wereldmuziek, Pop en Rock