Doeraks HONDleiding (6-8)

1 mei 2021 t/m 5 september 2021

Met onze douanespeurhond Doerak, deze aaibare interactieve knuffelgids, op je arm kun je zelf op speurtocht door het museum. Op verschillende plekken in het museum legt hij van alles uit en geeft hij je telopdrachten. En zo ontdek je samen de verhalen in het museum. De HONDleiding wordt gratis aangeboden en is leuk voor het hele gezin.

Tijdens de tour, die ongeveer 45 minuten duurt, worden kinderen uitgedaagd beter naar de collectie te kijken en ouders horen ook meteen een paar leuke weetjes over het museum. Ouders/begeleiders ontvangen een plattegrond van het museum om de kinderen een beetje te kunnen sturen bij het speuren naar de opdrachten. Het speuren vindt plaats op de eerste en tweede verdieping.

Belasting & Douane Museum

Het museum biedt voor jong en oud een ontdekkingsreis door de geschiedenis van belastingen in Nederland en de wereld van de Douane.

Periodieke tijden

Tijdens schoolvakanties is het museum ook op maandagen geopend.

Prijsoverzicht

Gratis

Meer in Belasting & Douane Museum

t/m 10 maart 2028
Workshop: Nét Echt! - Vlinder (AL)

Workshop: Nét Echt! - Vlinder (AL)

Maak een alternatief exemplaar in ons atelier, zodat de vlinder lekker door kan fladderen.

Jeugdfestival, Workshop
t/m 18 augustus 2028
Kids rondleiding - Wie woonde er in het museum? (8 t/m 12)

Kids rondleiding - Wie woonde er in het museum? (8 t/m 12)

Ga samen met leeftijdsgenootjes mee op rondleiding langs de geheimen van het museum van toen het nog bewoond werd door twee heel bijzondere families. Zonder je ouders!

Rondleiding
t/m 15 september 2024
GOED/FOUT

GOED/FOUT

De tentoonstelling neemt u mee naar naoorlogs Nederland. In “GOED/FOUT” staan de verhalen centraal van drie groepen mensen die in aanraking kwamen met Nederlands Beheersinstsituut (NBI). Verhalen die je raken, verbijsteren en bijblijven.

Tentoonstelling