Carmina Burana | Carl Orff

8 november 2021 t/m 15 november 2021

Dirigent Raymond Janssen komt samen met het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ met de grootste uitvoering van de Carmina Burana aller tijden. Meer dan 130 musici voeren het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit.

Mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ behoort de Carmina Burana tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten – als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk – het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn Carmina Burana. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes. Geniet van elk moment dat geluk brengt.

de Doelen

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw in het Mauritskwartier in Rotterdam, waar jaarlijks zo'n 600 concerten plaatsvinden. Naast klassieke concerten van onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, wordt er ook wereldmuziek en jazz geprogrammeerd.

Specifieke tijden

Maandag & dinsdag: bekijk het actuele programma

Prijsoverzicht

€84